Huis > H > Hoe Kan Je Jezelf Beschermen Tegen Computervirussen?

Hoe kan je jezelf beschermen tegen computervirussen?

Je kunt je computer zo goed mogelijk beschermen tegen een virus door:
  1. regelmatig updates te draaien.
  2. een goede virusscanner te gebruiken.
  3. geen verdachte mailtjes te openen en op linkjes in die mailtjes te klikken.
  4. niet te downloaden van onbetrouwbare websites.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe kun je je telefoon beschermen tegen hackers?

Deze tips helpen u uw telefoon veilig te houden. Let op wat de app vraagt. Als je mijn telefoon of apparaat wilt vinden, stel het dan in. Leg je wachtwoorden in een kluis. Twee-staps-verificatie is nodig voor apps. Het is een goed idee om voorzichtig te zijn met openbare wi-fi netwerken.

Dienovereenkomstig, hoe kan ik mijn pc gratis beveiligen?

Beveiliging van je computer thuis
  • Gebruik een firewall.
  • Houd alle software up-to-date.
  • Gebruik antivirussoftware en houd deze up-to-date.
  • Zorg ervoor dat je wachtwoorden goed zijn gekozen en beveiligd.
  • Open geen verdachte bijlagen en klik niet op ongebruikelijke koppelingen in berichten.
  • Surf veilig op het web.
Je kunt ook vragen wat is de beste gratis antivirus programma?
Top 5 beste gratis antivirusprogramma's van 2022
  • Avast Free Antivirus: beste keuze voor persoonlijke antivirusbescherming.
  • Sophos Home Free: beste keuze voor antivirusmanagement op afstand.
  • AVG AntiVirus Free: beste keuze voor Windows-gebruikers.
  • Bitdefender Antivirus Free Edition: beste keuze voor iOS-gebruikers.

Wat dit betreft, hoe je laptop beschermen?

Er zijn een paar dingen die u kunt doen om uw laptop te beschermen:
1. Gebruik een sterk wachtwoord en schakel tweefactorauthenticatie in. Dit helpt onbevoegde toegang tot uw apparaat te voorkomen.
2. Installeer beveiligingssoftware en houd deze up-to-date. Dit helpt uw apparaat te beschermen tegen malware en andere bedreigingen.
3. Vermijd het gebruik van openbare Wi-Fi-netwerken. Dit zal helpen voorkomen dat uw apparaat door iemand anders op het netwerk wordt gecompromitteerd.
4. Wees je bewust van phishing-pogingen. Zo voorkomt u dat u per ongeluk iemand anders toegang geeft tot uw apparaat.
5. Houd uw software up-to-date. Zo voorkomt u dat kwetsbaarheden in uw software worden uitgebuit.
6. Maak regelmatig een back-up van uw gegevens. Zo raakt u geen belangrijke gegevens kwijt als uw apparaat verloren gaat of wordt gestolen. Dienovereenkomstig, hoe kan ik mij beschermen tegen virussen en wormen? Er zijn een paar dingen die u kunt doen om uzelf te beschermen tegen virussen en wormen:
1. Gebruik een goed antivirusprogramma en houd het up-to-date. Dit helpt uw computer te beschermen tegen nieuwe virussen en wormen.
2. Wees voorzichtig met wat u downloadt en uitvoert op uw computer. Download alleen bestanden van betrouwbare bronnen en wees voorzichtig met het uitvoeren van e-mailbijlagen of programma's van onbekende bronnen.
3. 3. Houd uw besturingssysteem en software up-to-date. Veel virussen en wormen maken gebruik van zwakke plekken in de beveiliging van verouderde software. Door uw software up-to-date te houden, kunt u deze potentiële veiligheidslekken helpen dichten.
4. 4. Gebruik een firewall. Hiermee kunt u inkomende verbindingen van bekende of vermoedelijke kwaadaardige bronnen blokkeren.
5. Wees voorzichtig met waar u op klikt. Veel virussen en wormen worden verspreid door gebruikers op een kwaadaardige link te laten klikken. Klik niet op links van onbekende of onbetrouwbare bronnen.

Gerelateerde artikelen

Kan een Apple AirTag tegen water?

De AirTag is waterbestendig ondanks het feit dat hij gemakkelijk te openen is. Het apparaat kan tot dertig minuten in een meter diep water liggen.

Dienovereenkomstig, hoe kan je een virus voorkomen?

Hoe kan je een virus op de pc voorkomen? Een computervirus is simpelweg te voorkomen door een goede virusscanner te installeren. Hierna moet men een gedegen scan van het systeem doen. Bovendien is het belangrijk om de virusscanner automatisch te laten updaten zodat nieuwe dreigingen kunnen worden bestreden.
Bovendien, hoe kan ik mijn pc beveiligen met een wachtwoord?
Wachtwoord instellen in Windows 10
  1. Ga naar Start en typ in: wachtwoord.
  2. Klik op Uw wachtwoord wijzigen.
  3. Er wordt nu een app geopend met alle wachtwoordmogelijkheden. Je kan er ook voor kiezen om een pincode te gebruiken. Op aanraakschermen kan een afbeeldingswachtwoord met gebaren worden ingesteld.

Men kan zich ook afvragen: is gratis antivirus voldoende?

Sommige gratis virusscanners presteren bijna even goed als betaalde. Maar er zijn wel nadelen zoals reclame, ongewenste browseruitbreidingen en een extra privacyrisico.
Dus, wat is de beste gratis virusscanner voor windows 10? Er zijn veel gratis virusscanners voor Windows 10, en het kan moeilijk zijn om te bepalen welke het beste is voor uw behoeften. Enkele factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een virusscanner zijn echter de volgende:
Hoe vaak werkt de scanner zijn virusdefinities bij?
- Heeft de scanner een goed detectiepercentage voor bekende virussen?
Is de scanner gemakkelijk te gebruiken?
Heeft de scanner extra functies die nuttig zijn?
Op basis van deze factoren zijn enkele van de beste gratis virusscanners voor Windows 10: Microsoft Security Essentials, Avira Free Antivirus en AVG AntiVirus Free.

Wat is beter Avast of AVG?

Zowel Avast als AVG zijn antivirusprogramma's die uw computer beschermen tegen malware. Ze hebben allebei hun eigen sterke en zwakke punten, dus het hangt echt van uw specifieke behoeften af welke beter voor u is. Avast wordt over het algemeen beschouwd als effectiever in het beschermen tegen virussen, terwijl AVG beter is in het beschermen tegen spyware.

Door Thanos

Vergelijkbare artikelen

Wat is de beste gratis antivirus voor Android? :: Hoe verander ik startscherm?
Handige links