Huis > H > Hoe Verklein Je Een Zip-Bestand?

Hoe verklein je een zip-bestand?

Werkwijze: Meerdere bestanden comprimeren
  1. Selecteer de te bundelen bestanden (gebruik CTRL of SHIFT om meerdere bestanden te selecteren)
  2. Klik rechtermuis-knop op één van de geselecteerde bestanden.
  3. Selecteer de optie “Kopiëren naar”.
  4. Kies uit het nieuwe menu “Gecomprimeerde map”.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is een BIN bestand openen?

CD-, DVD- of Blue-Ray-beelden worden geassocieerd met BIN-bestanden. Door hun formaat kunnen ze worden gebruikt als schijven. Ze kunnen worden omgezet in een ISO-bestand, dat kan worden gebruikt om bestanden uit te pakken.

Hoe kan ik bijlage verkleinen?

Bestanden comprimeren vóór verzending

Ga naar de map met het bestand dat u wilt verzenden. Selecteer een bestand. Als u meerdere bestanden wilt selecteren, houdt u Ctrl ingedrukt terwijl u op de bestanden klikt. Klik met de rechtermuisknop op de selectie en selecteer Verzenden naar > Gecomprimeerde (gezipte) map.
Daarvan, wat is het nut van comprimeren van bestanden?
Het 'samendrukken' of 'inpakken' van bestanden. Gecomprimeerde bestanden nemen minder ruimte in, dat scheelt opslagruimte op de vaste schijf en komt de snelheid ten goede bij verzenden via e-mail. Gecomprimeerde bestanden moeten voor gebruik weer gedecomprimeerd of 'uitgepakt' worden.

Hoe kan ik een JPG bestand kleiner maken?

Er zijn een paar manieren om een JPG-bestand kleiner te maken. Eén manier is om de kwaliteitsinstelling te verlagen wanneer je het bestand opslaat. Dit maakt het bestand kleiner, maar het beeld zal ook van mindere kwaliteit zijn. Een andere manier is om de afbeelding kleiner te maken. Dit kan gedaan worden in een beeldbewerkingsprogramma zoals Photoshop. Dienovereenkomstig, hoe maak ik een groot bestand kleiner? Er zijn een paar manieren om een groot bestand kleiner te maken:
1. Gebruik een bestandscompressieprogramma zoals WinZip, 7-Zip of WinRAR. Deze programma's comprimeren het bestand tot een kleinere, beter hanteerbare bestandsgrootte.
2. Als het bestand een afbeelding is, kunt u een beeldbewerkingsprogramma zoals Photoshop of GIMP gebruiken om de afbeelding te verkleinen.
3. Als het bestand een video is, kunt u een videobewerkingsprogramma als Adobe Premiere of Sony Vegas gebruiken om de video met een lagere resolutie of bestandsgrootte te renderen.

Gerelateerde artikelen

Hoe zip-bestand openen op tablet?

Er verschijnt een nieuw venster als u met de rechtermuisknop op het zip-bestand klikt. Klik om het uit te pakken.

Hoe kan je een PDF bestand kleiner maken?

Optie om met één klik de grootte van het PDF-bestand te verkleinen
  1. Open een PDF-bestand in Acrobat DC.
  2. Kies Bestand > Bestand verkleinen of PDF comprimeren. Opmerking:
  3. Selecteer een locatie om het bestand op te slaan en klik op Opslaan.
Hoe 10gb versturen?
Door gebruik te maken van Drive wordt dat 10 gb, meldt Google in een blogpost. Het werkt via Gmails nieuwe interface voor het opstellen van berichten. Onderaan die interface komt een nieuwe knop te staan, waarmee bestanden uit de eigen Google Drive zijn toe te voegen aan de mail.

Hoeveel KB kun je per mail versturen?

Je kunt tot 25 MB aan bijlagen sturen. Als je meerdere bestanden hebt, mogen ze gezamenlijk niet groter dan 25 MB zijn. Als je bestand groter is dan 25 MB, voegt Gmail automatisch een Google Drive-link aan de e-mail toe en wordt het bestand niet opgenomen als bijlage.
Hoe best foto's doorsturen? Er zijn een paar verschillende manieren om foto's door te sturen. Eén manier is om de foto's als bijlagen te e-mailen. Een andere manier is om een dienst voor het delen van bestanden te gebruiken, zoals Dropbox of Google Drive. Tot slot kun je een social media platform zoals Facebook of Instagram gebruiken.

Hoe werkt Bestandscompressie?

Er zijn vele soorten bestandscompressie, maar ze werken allemaal door de hoeveelheid gegevens die nodig is om een bestand op te slaan te verminderen. Dit gebeurt meestal door onnodige gegevens te verwijderen of door algoritmen te gebruiken om de gegevens efficiënter te coderen.
Een veel voorkomende vorm van bestandscompressie is bijvoorbeeld compressie zonder verlies. Dit type compressie behoudt alle gegevens in het oorspronkelijke bestand, maar codeert ze efficiënter zodat ze minder ruimte in beslag nemen. Compressie zonder verlies wordt vaak gebruikt voor bestanden zoals afbeeldingen en tekstdocumenten die precies zo moeten blijven zoals ze zijn.
Een ander type bestandscompressie wordt lossy compressie genoemd. Dit type compressie verwijdert een deel van de gegevens uit het oorspronkelijke bestand om de grootte ervan te verminderen. Compressie met verlies wordt vaak gebruikt voor bestanden zoals muziek- en videobestanden, waarin sommige gegevens kunnen worden verwijderd zonder dat de algemene kwaliteit van het bestand wordt aangetast.

Door Avruch

Vergelijkbare artikelen

Wat is comprimeren van foto's? :: Hoe maak je foto's kleiner MB Samsung?
Handige links