Huis > H > Hoe Stuur Je Een Mail Voor Een Stage?

Hoe stuur je een mail voor een stage?

Uiteraard begin je de mail met een aanhef. Na je aanhef is het slim om te beginnen met: “Met deze brief wil ik mij graag aan u voorstellen als kandidaat voor de stage (...)” Daarna is het van belang dat je wat over jezelf vertelt dus; je naam, wat je studeert, waar je woont.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

En nog een vraag, wat meenemen naar sollicitatiegesprek stage?

Wat neem je mee naar het sollicitatiegesprek? Kom goed voorbereid naar je sollicitatiegesprek. Neem dan ook altijd pen en papier mee zodat je aantekeningen kunt maken tijdens het gesprek wanneer dat nodig is. Daarnaast is het verstandig om je cv mee te nemen, aangezien deze gedurende het gesprek wordt besproken.
Hoe lang duurt stage gesprek?
Een (eerste) stage gesprek duurt meestal tussen de 15 – 35 minuten. Afhankelijk van het aantal kandidaten dat wordt geïnterviewd, kan de interviewer meer tijd nemen om bepaalde vragen te stellen.

Trouwens, welke vragen kun je zelf stellen tijdens een sollicitatiegesprek?

Enkele vragen die je kunt stellen tijdens een sollicitatiegesprek zijn:
-Kunt u mij meer vertellen over de dagelijkse verantwoordelijkheden van deze functie?
Wat zijn de belangrijkste vaardigheden of kwaliteiten voor succes in deze functie?
-Welke uitdagingen heeft deze afdeling/het bedrijf en hoe helpt deze functie die aan te gaan?
Wat zijn de langetermijndoelstellingen voor deze afdeling/het bedrijf en hoe draagt deze functie daaraan bij?
-Wat zijn enkele van de projecten waaraan ik zou werken als ik voor deze functie zou worden aangenomen?
-Kunt u mij meer vertellen over het team waarmee ik zou samenwerken?
Hoe is de bedrijfscultuur?
Wat zijn de groei- en doorgroeimogelijkheden in dit bedrijf? Men kan zich ook afvragen: wat moet je doen als je je stage niet leuk vindt? Als uw stage u niet bevalt, moet u met uw supervisor praten en kijken of er iets is wat u kunt doen om de ervaring beter te maken. Als je nog steeds niet tevreden bent, kun je altijd een andere stage of baan zoeken.

Gerelateerde artikelen

Waar gebruik je PNG voor?

Het is geschikt voor logo's, iconen, afbeeldingen met tekst en tekeningen. Wanneer u geen compromissen wilt sluiten over bepaalde details in een afbeelding, en wanneer u een transparante achtergrond nodig hebt, gebruikt u PNG.

Hoe lang doe je over een sollicitatiebrief?

Dat is simpel: de ideale lengte van een sollicitatiebrief is tussen een halve pagina en een hele pagina. Een sollicitatiebrief moet dus op 1 A4'tje passen. Dit blijkt onder andere uit Amerikaans onderzoek onder recruiters. Maak je sollicitatiebrief dus liever niet korter of langer dan dat.
Hoeveel alinea's motivatiebrief?
De ideale sollicitatiebrief schrijven doe je door deze op te bouwen uit vier alinea's, die alle vier een andere functie hebben. Zorg ervoor dat de alinea's goed op elkaar zijn afgestemd en dat je niet halverwege van schrijfstijl wisselt. Je brief bestaat uit maximaal één A4'tje.

En nog een vraag, hoeveel woorden korte motivatiebrief?

Een korte motivatiebrief: maximaal 300 woorden

Waar je met een 'gewone' sollicitatiebrief al gauw een A4'tje vol hebt geschreven, wil je het bij een korte motivatiebrief juist echt beknopt houden. Laten we zeggen: tussen de 150 en 300 woorden.
Wat is een goede stagebegeleider? Een goede stagebegeleider is iemand die geduldig is en bereid is de tijd te nemen om een nieuwe stagiair de kneepjes van het vak te leren. Hij moet alle vragen van de stagiair kunnen beantwoorden en hem helpen met de taken die hem worden toegewezen. Een goede stagebegeleider kan ook constructieve feedback geven zodat de stagiair zijn vaardigheden kan verbeteren.

Bovendien, wat zet je bovenaan motivatiebrief?

Als je een sollicitatiebrief schrijft, moet je altijd je naam en contactgegevens bovenaan zetten, gevolgd door de datum. Vervolgens richt je de brief aan de specifieke persoon aan wie je hem stuurt. Na de aanhef begint u met de inhoud van de brief.

Door Halsey Vafiadis

Vergelijkbare artikelen

Hoe herinstalleer ik mijn Mac? :: Hoe maak je een motivatiebrief voor stage?
Handige links