Huis > H > Hoe Begin Ik Mijn Conclusie?

Hoe begin ik mijn conclusie?

De conclusie begint met een samenvatting van de hoofdvraag of probleemstelling. Vervolgens leg je de conclusies en bevindingen uit die je in je scriptie hebt beschreven. Tenslotte beantwoord je de hoofdvraag en leg je uit door hoe je tot deze conclusie bent gekomen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe krijg ik een CBR bestand op mijn iPad?

U kunt de ComicFlow app vinden op file sharing. Klik er op. U kunt door de bestanden op uw computer bladeren. Klik op de knop in de ComicFlow-app op de iPad.

Bovendien, hoe conclusie afsluiten?

Je conclusie eindig je met een krachtige slotzin om je lezer nog meer te overtuigen, aan het denken te zetten of aan te sporen tot actie.
...
Je slotzin kan zijn:
  1. Oneliner.
  2. Vraag.
  3. Blik op de toekomst.
  4. Samenvattend statement.
  5. Aansporing tot actie.
Wat moet er in de conclusie van een onderzoek?
In de conclusie geef je een samenvatting van je onderzoek en beantwoord je de onderzoeksvragen die centraal stonden in je scriptie. Een conclusie is meestal beschrijvend en observerend. De verklaring en interpretatie van de resultaten van je onderzoek komt pas aan de orde in de discussie.

Dus, hoe begin je een conclusie van een betoog?

De beste manier om een conclusie te beginnen is door je stelling opnieuw te formuleren. Vervolgens wil je de belangrijkste punten van je betoog kort samenvatten. Tenslotte wil je de lezer iets achterlaten om over na te denken. Hoe begin je een aanbeveling? Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat de beste manier om een aanbeveling te beginnen kan verschillen, afhankelijk van de specifieke situatie. Enkele tips om een aanbeveling te beginnen zijn echter:
- duidelijk het doel van de aanbeveling vermelden
- achtergrondinformatie verstrekken over de betreffende kwestie
- de belangrijkste criteria schetsen die moeten worden overwogen
- mogelijke opties voor verdere actie opsommen
- de voor- en nadelen van elke optie schetsen
- een definitieve aanbeveling doen op basis van de beschikbare informatie.

Gerelateerde artikelen

Hoe zet ik een dvd op mijn harde schijf?

Koop een extern DVD-station als uw computer geen ingebouwd station heeft. VideoSolo is een DVD ripper en importer. Open de dvd-ripper nadat u deze hebt geïnstalleerd. Stap 3. U kunt het formaat kiezen voor het rippen van dvd. Stap 4. Het is tijd om dvd naar uw harde schijf te rippen.

Welke woorden gebruik je bij een conclusie?

Samenvatting en conclusie
  • dus, kortom, al met al, met andere woorden.
  • daaruit volgt.
  • hieruit blijkt dat.
  • samenvattend, concluderend, alles overziend.
Dienovereenkomstig, wat is een krachtige slotzin?
Zorg voor een krachtig slot. Je slotzin moet goedgebekt, prikkelend, en bovenal to the point zijn. Dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar begin altijd met het punt van je essay te benadrukken.

Hoe schrijf je conclusies en aanbevelingen?

In de conclusie beantwoord je de onderzoeksvraag en baseer je je op je onderzoeksresultaten. In je aanbevelingen daarentegen baseer je concrete oplossingen voor het onderzochte probleem op je conclusie, zodat je opdrachtgever nieuwe doelen kan stellen. Deze aanbevelingen sluiten daarmee aan op je onderzoek.
Hoe schrijf je een goede afsluiting? Als je een afsluiting schrijft, moet je ervoor zorgen dat je je argument of punt afrondt. Een goede afsluiting vat je belangrijkste punten samen en herhaalt je stelling. Je wilt de lezer ook iets achterlaten om over na te denken. Een goede manier om dit te doen is te eindigen met een vraag.

Men kan zich ook afvragen: is de conclusie kwalitatief geformuleerd?

Het antwoord op deze vraag hangt af van de context waarin hij wordt gesteld. In sommige gevallen kan een kwalitatieve formulering van een conclusie passend zijn, terwijl in andere gevallen een meer kwantitatieve aanpak beter is. Het is belangrijk om de doelstellingen van de analyse en de doelgroep van de resultaten in overweging te nemen bij de keuze van de aanpak.

Door Nisen Steinkuehler

Vergelijkbare artikelen

Waarom schrijf je een conclusie? :: Waarom zijn mijn foto niet scherp iPhone?
Handige links