Huis > H > Hoe Controleer Je Of Een Bestand Beschadigd Is?

Hoe controleer je of een bestand beschadigd is?

De System File Checker (SFC) is een ingebouwde hersteltool van Windows waarmee u uw computer kunt controleren op beschadigde systeembestanden van Windows en eventuele gevonden bestanden kunt herstellen. Om die problematische bestanden op te sporen, gebruikt u de opdracht SFC scannow in System File Checker.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is een BIN bestand openen?

CD-, DVD- of Blue-Ray-beelden worden geassocieerd met BIN-bestanden. Door hun formaat kunnen ze worden gebruikt als schijven. Ze kunnen worden omgezet in een ISO-bestand, dat kan worden gebruikt om bestanden uit te pakken.

Dus, hoe herstelpunt terugzetten?

Terugkeren naar een herstelpunt:
  1. Selecteer de knop Start en Typ Configuratiescherm in het zoekvak naast de knop Start op de taakbalk en selecteer Configuratiescherm (desktop-app) in de zoekresultaten.
  2. Zoek het Configuratiescherm voor herstelen selecteer herstel > Open Systeemherstel > volgende.
Je kunt ook vragen hoe lang duurt een systeem herstel?
Laat de computer rustig zijn gang gaan en onderbreek hem niet, Gemiddeld duurt systeemherstel ongeveer 10 minuten. Dit kan korter maar ook langer zijn. De computer zal uit zich zelf weer opstarten en een melding geven over het resultaat van het systeemherstel.

Hoe computer opschonen Windows 10?

Er zijn een paar verschillende manieren waarop u uw computer Windows 10 kunt opschonen. Eén manier is om de tool "Schijfopruiming" te gebruiken die is ingebouwd in Windows 10. Deze tool scant uw computer op tijdelijke bestanden en andere ongewenste bestanden die veilig kunnen worden verwijderd om ruimte vrij te maken op uw harde schijf.
Een andere manier om uw computer op te schonen in Windows 10 is door een opruimprogramma van derden te gebruiken, zoals CCleaner. CCleaner is een gratis programma dat u van internet kunt downloaden. Het zal uw computer scannen op ongewenste bestanden en tijdelijke bestanden die veilig verwijderd kunnen worden.
U kunt ook de Windows 10 "Instellingen" app gebruiken om uw computer op te schonen. De "Instellingen" app heeft een "Opslag" sectie die kan worden gebruikt om tijdelijke bestanden en andere ongewenste bestanden te verwijderen.
Tot slot kun je handmatig bestanden van je computer verwijderen die je niet meer nodig hebt. Wees voorzichtig als je dit doet, want je kunt per ongeluk belangrijke bestanden verwijderen. Als u niet zeker weet welke bestanden u veilig kunt verwijderen, kunt u het beste een computertechnicus raadplegen. Dienovereenkomstig, hoe komt het dat mijn laptop zo traag is? Een mogelijkheid is dat uw laptop te weinig geheugen heeft. Wanneer dit gebeurt, moet de computer extra hard werken om alle geopende programma's en bestanden bij te houden, wat hem kan vertragen. U kunt controleren hoeveel geheugen uw laptop heeft door het Taakbeheer te openen (druk op Ctrl+Shift+Esc op uw toetsenbord) en ga naar het tabblad Prestaties. Als uw geheugengebruik hoog is, moet u misschien meer geheugen toevoegen aan uw laptop.
Een andere mogelijkheid is dat uw harde schijf vol raakt. Wanneer dit gebeurt, moet de computer meer gegevens doorzoeken om de bestanden te vinden die hij nodig heeft, wat hem kan vertragen. U kunt controleren hoeveel vrije ruimte er is op uw harde schijf door de Verkenner te openen (druk op de Windows-toets+E op uw toetsenbord) en ga naar Deze pc. Als uw harde schijf bijna vol is, moet u misschien wat bestanden verwijderen of ze verplaatsen naar een externe schijf.
Tot slot kan uw laptop traag zijn omdat er veel programma's en bestanden op de achtergrond draaien. Deze programma's kunnen bronnen gebruiken en uw laptop vertragen. Om te controleren welke programma's op de achtergrond draaien, open je Taakbeheer (druk op Ctrl+Shift+Esc op je toetsenbord) en ga je naar het tabblad Opstarten. Als u veel programma's in de lijst ziet, wilt u er misschien enkele uitschakelen.

Gerelateerde artikelen

Hoe zip-bestand openen op tablet?

Er verschijnt een nieuw venster als u met de rechtermuisknop op het zip-bestand klikt. Klik om het uit te pakken.

Dienovereenkomstig, waarom duurt het opstarten van mijn pc zo lang?

Als het opstarten van de computer erg lang duurt kan het zijn dat er (te) veel programma's op de achtergrond. Voorbeelden van deze programma's zijn basissysteemprocessen, antivirussoftware, systeemhulpprogramma's en andere eerder geïnstalleerde software.
Trouwens, hoe zorg ik ervoor dat een programma niet automatisch opstart?
Automatisch opstarten aan- en uitzetten
  1. Klik op de Startknop.
  2. Klik op het tandwiel om naar de Instellingen te gaan.
  3. Klik op Apps.
  4. Klik op Opstarten.
  5. Er volgt een lijst van programma's en apps die automatisch opstarten. Klik op het schuifje achter elk programma om het wel of niet tegelijk met de pc te laten starten.

Hoe kan ik in veilige modus opstarten?

Vanaf het aanmeldingsscherm
  1. Houd op het Windows aanmeldingsscherm de Shift-toets ingedrukt terwijl u Power > Restart selecteert.
  2. Nadat uw pc opnieuw is opgestart naar het scherm Kies een optie, selecteert u Problemen oplossen > Geavanceerde opties > Opstarten Instellingen > Opnieuw opstarten.
Hoe kan ik zien wat er allemaal opstart? Om te zien wat er op uw computer wordt opgestart, moet u het Taakbeheer openen. Druk hiervoor tegelijkertijd op de toetsen Ctrl + Alt + Delete op uw toetsenbord. Hierdoor verschijnt het venster Taakbeheer. Klik hier op het tabblad "Opstarten". Dit toont u een lijst van alle programma's die zijn ingesteld om automatisch op te starten wanneer uw computer wordt ingeschakeld.

Wat moet je doen als je pc niet aan gaat?

Als uw pc niet aangaat, moet u eerst controleren of alle kabels goed zijn aangesloten en of de voeding is ingeschakeld. Lijkt alles in orde, dan is het volgende wat u moet doen de voeding testen door deze op een ander stopcontact aan te sluiten. Als de voeding nog steeds niet werkt, moet u deze vervangen.

Door Lowenstein

Vergelijkbare artikelen

Hoe krijg je je tabbladen terug? :: Wat gebeurt er als je een extensie wijzigt?
Handige links