Huis > W > Waarom Mag Je Wikipedia Niet Als Bron Gebruiken?

Waarom mag je Wikipedia niet als bron gebruiken?

Wikipedia wordt niet gemaakt door wetenschappers. Iedereen kan er aan bijdragen. Hierdoor verschilt de kwaliteit van de artikelen. Wikipedia doet aan kwaliteitscontrole, maar u moet voorzichtig zijn om het als wetenschappelijke bron te gebruiken.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waarom kan ik geen zip bestanden openen?

Als u de hele map wilt uitpakken, klik er dan met de rechtermuisknop op, selecteer Alles uitpakken, en volg de instructies.

Wat voor soort bronnen zijn er?

Er zijn verschillende soorten bronnen. De drie hoofdgroepen zijn: materiële voorwerpen (alle bronnen die niet geschreven of gesproken zijn), geschreven en gesproken bronnen. Afbeeldingen worden daarnaast nog weleens onder 'visuele bronnen' ingedeeld.
Wat is een literaire bron?
Een bron in de literatuur is een stuk tekst waar andere teksten op gebaseerd zijn. Een bron kan ook een persoon zijn. Hoe betrouwbaarder de bronnen zijn waar een tekst op gebaseerd is, des te betrouwbaarder is de tekst zelf ook. Het meest betrouwbaar zijn (in principe) wetenschappelijke bronnen/ artikelen.

Hoe verwijzen naar bron in voetnoot?

Er zijn een paar verschillende manieren om in voetnoten naar bronnen te verwijzen. Eén manier is om gewoon de achternaam van de auteur en het paginanummer waarnaar je verwijst te vermelden. Bijvoorbeeld (Smith 12). Een andere manier is om de achternaam van de auteur, de titel van het werk en het paginanummer te vermelden. Bijvoorbeeld, (Smith, The Life of John Doe 12). Dus, hoe verwijs je naar een bron in word? Aangenomen dat u vraagt hoe u in Microsoft Word naar een bron kunt verwijzen:
1. Open het document waarin u een verwijzing wilt invoegen.
2. Klik op de plaats waar u de verwijzing wilt invoegen.
3. Klik op het tabblad Verwijzingen, in de groep Citaten & Bibliografie, op het pijltje naast Citatie invoegen en klik vervolgens op Nieuwe bron toevoegen.
4. Klik in de lijst Type bron op het type bron dat u wilt toevoegen.
5. 5. Als u een bibliografie in uw document wilt opnemen, schakelt u het selectievakje naast Include in Bibliography in.
6. 6. Voer de informatie over de bron in en klik op OK.

Gerelateerde artikelen

Kan DMG bestand niet openen Mac?

Er is geen manier om DMG bestanden te openen in Windows omdat ze geformatteerd zijn voor Macs. Je hebt hier een ander programma voor nodig. Als u een programma wilt installeren vanuit een DMG-bestand, zult u het Windows-installatiebestand moeten downloaden.

Hoe vaak verwijzen naar dezelfde bron?

Wanneer er vaker naar dezelfde bron verwezen wordt mag vanaf de tweede verwijzing de afkorting worden gebruikt. Noem de eerste keer de naam voluit en tussen haakjes de afkorting of noem bij de eerste verwijzing de afkorting tussen vierkante haken zodat het voor de lezer duidelijk is waar de afkorting voor staat.
Hoe vermeld je een bron van een website?
Om te verwijzen naar een website of webpagina vermeld je eerst de naam van de website of de titel van de webpagina, gevolgd door het webadres van de site. Je neemt de bron alleen op in een voetnoot, dus je voegt geen bronvermelding toe aan de literatuurlijst.

Bovendien, hoe bronnen vermelden van internet?

APA-bronvermeldingen voor een website bevatten doorgaans de auteur, publicatiedatum, titel van de pagina of het artikel, de naam van de website, een raadpleegdatum en de URL. Als de auteur niet wordt genoemd, dan gebruik je de organisatie als auteur of dan begint je bronvermelding met de titel van het artikel.
Dit in overweging nemend, hoe refereer je in een tekst? Er zijn een paar verschillende manieren om in een tekst te verwijzen. De meest gebruikelijke manier is het gebruik van citaten in de tekst, dat zijn korte citaten die in de tekst staan en verwijzen naar een meer volledige referentie in een lijst aan het eind van je werkstuk. In-tekstcitaten bevatten meestal de achternaam van de auteur en het paginanummer waar de informatie waarnaar je verwijst te vinden is. Als je bijvoorbeeld citeert uit het boek van John Smith over de geschiedenis van de Verenigde Staten, zou je kunnen schrijven (Smith 4).
Een andere manier om in een tekst te verwijzen is het gebruik van voet- of eindnoten. Deze zijn vergelijkbaar met citaten in de tekst, maar in plaats van in de tekst zelf, staan ze onderaan elke pagina (voetnoten) of aan het eind van je werkstuk (eindnoten). Voet- en eindnoten bevatten meestal meer informatie dan citaten in de tekst, zoals de volledige naam van de auteur, de titel van het werk en het paginanummer waar de informatie kan worden gevonden.
Tot slot kun je in een tekst ook verwijzen door een bibliografie te maken, een lijst van alle bronnen die je in je werkstuk hebt gebruikt. Een bibliografie bevat meer informatie dan citaten in de tekst of voetnoten/eindnoten, zoals de volledige naam van de auteur, de titel van het werk, de publicatiedatum en de uitgever.

Dit in overweging nemend, hoe controleer je informatie?

Er is niet één antwoord op deze vraag, want het hangt af van het soort informatie dat je probeert te verifiëren. Enkele tips voor het verifiëren van informatie zijn echter het controleren op consistentie (bv. komt de informatie overeen met wat je al weet?), het controleren op geloofwaardigheid van de bron (bv. is de bron van de informatie betrouwbaar?), en het gebruik van meerdere bronnen (bv. het vergelijken van informatie uit meerdere bronnen om te zien of ze overeenkomen).

Door Mirisola Krishama

Vergelijkbare artikelen

Wat is het verschil tussen Windows 11 Home en Pro? :: Hoe Wikipedia als bron vermelden?
Handige links