Huis > H > Hoe Wikipedia Als Bron Vermelden?

Hoe Wikipedia als bron vermelden?

Naar Wikipedia-artikelen verwijzen

Om naar Wikipedia te verwijzen, zet je de titel van het artikel aan het begin van de bronvermelding. Hierbij wordt regulier hoofdlettergebruik toegepast. Daarna volgen de bewerkingsdatum, de naam van de website (Wikipedia, schuingedrukt), en de raadpleegdatum en URL.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is 360 graden feedback Wikipedia?

Er is een methode om van anderen feedback te krijgen over uw werkprestaties. Dit kan feedback zijn over uw competenties, bijvoorbeeld hoe goed u bent in luisteren of presenteren.

Hoe kun je zien of een bron betrouwbaar is?

Een betrouwbare bron is een bron die gegevens verstrekt die op waarheid berusten. Een blogartikel of Wikipedia kan bijvoorbeeld interessante informatie bevatten, desondanks wil dat niet zeggen dat de informatie die verstrekt wordt door deze bronnen ook daadwerkelijk juist is. Niet elke bron is dus betrouwbaar.
Is Wikipedia een secundaire bron?
Tertiaire en quartaire bronnen

Deze bronnen zijn gericht op samenvatting en verbreding van het onderwerp en het aanbrengen van overzicht en context. Ook informatiekanalen zoals Wikipedia vallen in deze categorie.

Vervolgens, hoe oud mag een bron zijn?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat het afhangt van een aantal factoren, waaronder het soort bron, de betrouwbaarheid en de context. In het algemeen kan een bron echter als oud worden beschouwd als hij meer dan een paar jaar oud is. Hoe verwijzen naar een bron? Als je naar een bron verwijst, vermeld je de achternaam van de auteur en de datum waarop het werk is gepubliceerd. Je schrijft bijvoorbeeld: "Volgens Smith (2020) is de wereld rond." Als je de bron rechtstreeks citeert, moet je ook het paginanummer vermelden. Je kunt bijvoorbeeld schrijven: "Volgens Smith (2020) is de wereld rond (p. 12)."

Gerelateerde artikelen

Hoe moet je bronnen vermelden in de tekst?

De bron kan worden geciteerd of beschreven in de tekst van de paper. De bron is reeds uitvoerig beschreven in de lijst van bronnen, zodat een verwijzing tussen haakjes, direct na het citaat of de parafrase, volstaat.

Men kan zich ook afvragen: hoe moet je een bron vermelden?

Basisregel: Achternaam auteur, voorletter(s) (Publicatiejaar of update). Titel van het document of de website. Geraadpleegd op dag maand jaar, adres website. Basisregel: Achternaam auteur, voorletter(s) (Publicatiedatum).
Dienovereenkomstig, hoe kun je controleren of informatie betrouwbaar is?
De betrouwbaarheid van een website is lastig te garanderen. Er zijn verschillende gerenommeerde websites waar je kunt checken of een webshop betrouwbaar is of niet. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Shopscan van Consuwijzer. Ook kun je zelf inschatten of een website betrouwbaar is.

Mensen vragen ook: wat zijn gerenommeerde bronnen?

Betrouwbaarheid krantenartikelen of nieuwsberichten In het huidige tijdperk van fake news is het van belang dat je bronnen goed beoordeelt. Gerenommeerde nieuwsbronnen zijn NRC Handelsblad, het Financieel Dagblad, de Volkskrant en Trouw.
Hoe kan je weten of een artikel betrouwbaar is? Er zijn een paar belangrijke dingen waarop u kunt letten om te bepalen of een artikel betrouwbaar is. Controleer eerst of het artikel afkomstig is van een gerenommeerde bron. Als het van een bekende krant of website komt, is de kans groter dat het betrouwbaar is. Je kunt ook kijken of de auteur een expert is op het gebied van het onderwerp. Als ze geloofsbrieven hebben of andere artikelen over het onderwerp hebben geschreven, is de kans groter dat ze betrouwbaar zijn. Controleer ten slotte of het artikel is getoetst door vakgenoten. Dit betekent dat andere deskundigen op dit gebied het artikel hebben gelezen en goedgekeurd, waardoor het betrouwbaarder wordt.

Trouwens, wat is een primaire of secundaire bron?

Een primaire bron is een informatiebron uit de eerste hand, of afkomstig van de oorspronkelijke bron. Een secundaire bron is een informatiebron uit de tweede hand, of afkomstig van iemand die niet de oorspronkelijke bron is.

Door Brenda

Waarom mag je Wikipedia niet als bron gebruiken? :: Welke Linux moet ik gebruiken?
Handige links