Huis > W > Waarom Doet De Platenspeler Het Niet?

Waarom doet de platenspeler het niet?

Als u een draaitafel heeft die oud is en lang geen service heeft gehad, kunt u beter een afspraak voor een servicebeurt maken. Zelf dokteren kan dan meer schaden dan goed doen. LET OP ! Als u gaat onderzoeken, neem de naald / headshell eraf of zet minimaal het beschermkapje naar beneden !

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waarom kan ik geen zip bestanden openen?

Als u de hele map wilt uitpakken, klik er dan met de rechtermuisknop op, selecteer Alles uitpakken, en volg de instructies.

Hoe platenspeler afstellen?

Door aan het contragewicht te draaien, schuift het gewicht naar voren of naar achteren. De werking is even simpel als logisch: hoe dichter het gewicht bij het element en de naald komt, hoe meer de naalddruk toeneemt. Anderzijds: hoe verder het contragewicht naar achteren draait, hoe minder de naalddruk wordt.
Kan een platenspeler op Aux?
Deze platenspelers kan je aansluiten op elke gangbare audio ingang van bijvoorbeeld een home cinema-set. Zelfs op elke aux-ingang. Er zijn ook platenspelers waarbij je kunt schakelen tussen phono en line-signaal.

Waarom LP speler aarden?

Er zijn een paar redenen waarom iemand zijn LP-speler zou willen aarden. Eén reden is om statische elektriciteit te verminderen. Statische elektriciteit kan zich ophopen op het oppervlak van de LP en knallen en kraken veroorzaken wanneer de naald wordt bespeeld. Het aarden van de LP-speler helpt deze statische elektriciteit af te voeren en vermindert het geknal en gekraak. Een andere reden om een LP-speler te aarden is om interferentie van andere elektronische apparaten te verminderen. Als de LP-speler niet is geaard, kan hij interferentie van andere elektronische apparaten oppikken en een zoemend geluid veroorzaken. Het aarden van de LP-speler helpt deze interferentie te verminderen. Waarom blijft een plaat hangen? Een plaat blijft plakken omdat de stylus wordt aangetrokken door de statische lading op de plaat. De statische lading ontstaat door de wrijving van de stylus tegen de plaat. De statische lading wordt aangetrokken door de metalen stylus, waardoor de stylus aan de plaat blijft kleven.

Gerelateerde artikelen

Kan DMG bestand niet openen Mac?

Er is geen manier om DMG bestanden te openen in Windows omdat ze geformatteerd zijn voor Macs. Je hebt hier een ander programma voor nodig. Als u een programma wilt installeren vanuit een DMG-bestand, zult u het Windows-installatiebestand moeten downloaden.

Waarom bromt mijn platenspeler?

Als je dan wel of niet de versterker in een geaard stopcontact stopt krijg je wel of geen brom. Soms dus juist wel. De aarde van het stopcontact is een andere aarde dan de antennekabel, en dan krijg je juist brom.
Wat is de juiste naalddruk?
Draai het contragewicht totdat de arm incl. element en naald gaat zweven. Bekijk de specificaties van het element en kijk naar de optimale naalddruk van je element. Vaak is dit tussen de 1,5 en 2,5 Gram.

Welke naalddruk platenspeler?

Naalddruk – vertical tracking force

Kijk op het gegevensblad van de draaitafel om te zien welke naalddruk de fabrikant adviseert. Je kunt deze later nog aanpassen, maar de geadviseerde naalddruk is meestal een goed uitgangspunt. Vaak wordt een interval van 1,5 tot 2,5 gram gebruikt, afhankelijk van het element.
Hoe werkt een Naalddrukmeter? Een naalddrukmeter is een apparaat dat wordt gebruikt om de druk van een vloeistof te meten. De meter bestaat uit een naald die aan een schaalverdeling is bevestigd. De naald wordt in de vloeistof gestoken en de druk van de vloeistof wordt gemeten.

Bovendien, is line in hetzelfde als aux in?

Nee, "line in" en "aux in" zijn niet hetzelfde. "Line in" is een lijningang, meestal gebruikt voor het aansluiten van een externe audiobron, terwijl "aux in" een aux-ingang is, meestal gebruikt voor het aansluiten van een draagbare audiospeler.

Door Gluck Garmany

Vergelijkbare artikelen

Welke aansluiting nodig voor platenspeler? :: Hoeveel röntgenfoto is schadelijk?
Handige links