Huis > W > Wat Is Het Voordeel Van Een Pdf-Bestand?

Wat is het voordeel van een PDF-bestand?

Een voordeel van een pdf-bestand is dat het — in tegenstelling tot bijvoorbeeld een Word-document — op elke printer er hetzelfde uit zal zien. Ook kan een pdf-bestand op alle platformen bekeken en/of bewerkt worden; het is dus niet platformafhankelijk.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is een BIN bestand openen?

CD-, DVD- of Blue-Ray-beelden worden geassocieerd met BIN-bestanden. Door hun formaat kunnen ze worden gebruikt als schijven. Ze kunnen worden omgezet in een ISO-bestand, dat kan worden gebruikt om bestanden uit te pakken.

Hoe een document in PDF zetten?

Opslaan in Word 2019
  1. Klik in het Lint op het tabblad Bestand.
  2. Klik op Opslaan als.
  3. Klik op Bladeren en ga naar de map waarin u het bestand wilt opslaan.
  4. Type achter 'Bestandsnaam' de naam die u het bestand wilt geven.
  5. Klik achter 'Opslaan als' op het pijltje naar beneden en klik op PDF.
  6. Klik op Opslaan.
Hoe een PDF maken van een Word-document?
Klik op de Microsoft Office-knop , wijs de pijl naast 'Opslaan als' aan en klik vervolgens op pdf of xps. Typ of selecteer een naam voor het document in de lijst 'Bestandsnaam'. Klik op pdf in de lijst 'Opslaan als'.

Hoe werkt een PDF-bestand?

Wanneer u een PDF-bestand maakt, bevat het een volledige beschrijving van het platte document met vaste opmaak, inclusief de tekst, lettertypes, afbeeldingen en andere informatie die nodig is om het weer te geven. Het PDF-bestandsformaat is ontworpen om een draagbare, platformonafhankelijke manier te bieden om documenten uit te wisselen.
Een PDF-bestand begint met een kop die informatie over het document bevat, zoals de versie van PDF, de auteur, de aanmaakdatum en eventuele coderingsinformatie. Daarna volgt een reeks objecten waaruit het document bestaat. Elk object heeft een identificatie en een byte offset in het bestand waar het object zich bevindt.
De objecten in een PDF-bestand kunnen direct of indirect zijn. Een direct object is een object dat zich volledig in het PDF-bestand bevindt. Een indirect object is een object waarnaar verwezen wordt door een ander object in het bestand. Indirecte objecten kunnen verder worden onderverdeeld in objecten waarnaar wordt verwezen door een object in het bestand (een indirecte verwijzing genoemd) en objecten waarnaar wordt verwezen door een object buiten het bestand (een externe verwijzing genoemd).
De objecten in een PDF-bestand kunnen eenvoudig of complex zijn. Een eenvoudig object bevat alleen gegevens en geen andere objecten. Een complex object is een object dat andere objecten bevat. Complexe objecten kunnen verder worden onderverdeeld in objecten die bestaan uit één enkel object (een samengesteld object genoemd) en objecten die bestaan uit een verzameling objecten (een array genoemd).
De objecten in een PDF-bestand kunnen zowel grafisch als niet-grafisch zijn. Een grafisch object is een object dat informatie bevat over het tekenen van een afbeelding. Een niet-grafisch object is een object dat geen informatie bevat over het tekenen van een afbeelding.
De objecten in een PDF-bestand kunnen zowel op paginaniveau als op documentniveau zijn. Een object op paginaniveau is een object dat gekoppeld is aan een bepaalde pagina in het document. Een object op documentniveau is een object dat niet aan een bepaalde pagina in het document is gekoppeld.
De objecten Wat dit betreft, is pdf gratis? Er is geen definitief antwoord op deze vraag, want het hangt af van een aantal factoren, waaronder wat u onder "gratis" verstaat. Als u vraagt of u PDF-software kunt downloaden en gebruiken zonder ervoor te betalen, dan is het antwoord ja, er zijn een aantal gratis PDF-lezers en -bewerkers beschikbaar. Als u echter vraagt of u PDF's kunt maken zonder te betalen voor een licentie, dan is het antwoord nee: Adobe Acrobat, de software die wordt gebruikt om PDF's te maken, vereist een betaald abonnement.

Gerelateerde artikelen

Hoe zip-bestand openen op tablet?

Er verschijnt een nieuw venster als u met de rechtermuisknop op het zip-bestand klikt. Klik om het uit te pakken.

Wat betekent PDF En wat is het?

Pdf is een initiaalwoord: een afkorting die is gevormd met de eerste letters van de afzonderlijke woorden waar ze voor staat (portable document format) en die letter voor letter worden uitgesproken: [pee-dee-ef].
Hoe maak je PDF bestand gratis?
Download een gratis programma
  1. PDFCreator: Maak PDF's vanuit ieder Windows programma.
  2. CutePDF Writer: Behalve het programma CutePDF moet je ook het bestand Free Converter downloaden en installeren.
  3. PDF reDirect: PDF reDirect is gratis voor thuisgebruikers, bedrijven worden verwacht een licentie te nemen.

Bovendien, hoe krijg ik een pdf bestand op mijn computer?

PDF maken met Windows 10
  1. Open het document.
  2. Kies Bestand > Afdrukken (of ga op een andere manier naar de printfunctie).
  3. Kies als printer: Microsoft print to PDF.
  4. Afdrukken/OK.
  5. Er opent een venster waarin je kunt aangeven waar de PDF wordt opgeslagen.
  6. Opslaan.
Waarom kan ik mijn Word document niet als PDF opslaan? De meest waarschijnlijke reden dat u uw Word-document niet als PDF kunt opslaan, is dat u geen PDF-printer hebt geïnstalleerd. Met een PDF-printer kunt u elk document als PDF afdrukken. Zonder een PDF-printer kunt u uw document niet als PDF opslaan.

Hoe maak je een PDF bestand op je telefoon?

Er zijn een paar verschillende manieren om een PDF-bestand op je telefoon te maken. Eén manier is om een PDF converter app te gebruiken. Met deze apps kunt u andere soorten bestanden (zoals Word-documenten of afbeeldingen) omzetten in PDF's. Zodra je het bestand hebt dat je wilt converteren, open je het gewoon in de app en kies je de PDF-optie.
Een andere manier om een PDF-bestand op je telefoon te maken is door de ingebouwde printfunctie te gebruiken. Veel telefoons hebben een "Print to PDF" optie wanneer je een document of afbeelding gaat afdrukken. Dit maakt een PDF-bestand van het document of de afbeelding die u op uw telefoon kunt opslaan.
Tot slot kunt u ook een cloudservice gebruiken om PDF-bestanden te maken. Met diensten als Adobe Acrobat kunt u bestanden uploaden en converteren naar PDF. U kunt de PDF vervolgens naar uw telefoon downloaden.

Door Reuven

Vergelijkbare artikelen

Hoe een mail kopiëren? :: Wat is het verschil tussen CAT5e en CAT6?
Handige links