Huis > W > Waarom Word Ik Gebeld Terwijl Ik In Het Bel-Me-Niet Register Sta?

Waarom word ik gebeld terwijl ik in het bel-me-niet register sta?

Het Bel-me-niet Register wordt gebruikt bij telemarketing. Mensen die ingeschreven staan in dit register mogen niet zomaar worden gebeld door organisaties. Consumenten kunnen zich registreren met zowel vaste als mobiele telefoonnummers.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waarom kan ik geen zip bestanden openen?

Als u de hele map wilt uitpakken, klik er dan met de rechtermuisknop op, selecteer Alles uitpakken, en volg de instructies.

Waarom wordt ik nog steeds gebeld?

Toch krijgt 82% nog steeds ongewenste telefoontjes, waarvan ruim een kwart minimaal wekelijks. Het zijn vooral energiebedrijven (60%) en goede doelen (44%) die bellen, maar ook kranten (34%) en telecomproviders (22%) weten de telefoon te vinden. Je kunt ook vragen waarom is het bel-me-niet register opgeheven? Consumenten konden voorheen hun telefoonnummer in dit register inschrijven om ongewenste telefoontjes te voorkomen. In de praktijk was dit systeem niet waterdicht en werden mensen toch nog gebeld. Met de regels die zijn ingegaan, is het Bel-me-niet Register niet meer nodig.

Wat dit betreft, kan je opgelicht worden door telefoon op te nemen?

Ja, oplichters kunnen u telefonisch benaderen. Ze kunnen proberen u een nepproduct of -dienst te verkopen of u verleiden hen persoonlijke informatie of geld te geven. Wees voorzichtig met ongevraagde oproepen en geef geen persoonlijke informatie of geld aan iemand die u niet kent. Kan het geld kosten als je gebeld wordt? Als u verwijst naar telefoongesprekken met een mobiele telefoon, dan is het antwoord meestal nee. Telefoongesprekken met een vaste lijn kunnen geld kosten, afhankelijk van het telefoonabonnement dat u hebt.

Gerelateerde artikelen

Kan DMG bestand niet openen Mac?

Er is geen manier om DMG bestanden te openen in Windows omdat ze geformatteerd zijn voor Macs. Je hebt hier een ander programma voor nodig. Als u een programma wilt installeren vanuit een DMG-bestand, zult u het Windows-installatiebestand moeten downloaden.

Kan iemand anders met mijn nummer bellen?

Kan iemand misbruik hebben gemaakt van je nummer? Ja, dat kan. Er bestaan websites waar je kan doen alsof je belt met een ander nummer en je voor kan doen als iemand anders. Tegenwoordig gebruiken criminelen deze met een bank telefoonnummer als afzender en dan denken mensen dat ze echt door de bank gebeld worden. Wat zijn intimidatie telefoontjes? Een intimiderend gesprek is er een waarin je wordt bedreigd of waarin de beller obscene taal gebruikt. Zware ademhaling kan ook als intimiderend worden beschouwd. Hoewel een oproep lastig kan zijn, zullen uw telefoonmaatschappij en de politie meestal geen actie ondernemen, tenzij u herhaaldelijk oproepen ontvangt.

Hoe komen ze aan mijn nummer?

Dat gebeurt via sociale media, of in gegevens uit datalekken waarin persoonlijke gegevens staan. Vervolgens bellen de criminelen de klantenservice van een provider met de vraag of het nummer kan worden overgezet naar een andere simkaart. Dus, van wie is dit nummer? Als je een nummer intoetst in een zoekmachine, krijg je een naam en een adres te zien. Dit is het adres van de eigenaar van het nummer.

Dienovereenkomstig, wie mag mij bellen?

Volgens de wet, kan iedereen mij bellen.

Door Erasmus

Vergelijkbare artikelen

Is telefonische verkoop bindend? :: Wat staat er in de Code telemarketing?
Handige links