Huis > I > Is Telefonische Verkoop Bindend?

Is telefonische verkoop bindend?

Bij een ongevraagd telefonisch verkoopgesprek met een bedrijf waar u nog geen klant bent, is de regel heel simpel. Ook al zegt u 'ja' aan de telefoon, de overeenkomst is pas rechtsgeldig als u deze schriftelijk bevestigt.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe werkt telefonische spoofing?

Van telefoonspoofing is sprake wanneer een persoon die zich voordoet als een medewerker van een betrouwbare instantie, u opbelt. Hij probeert u zover te krijgen dat u hem persoonlijke informatie geeft, zoals bank- en creditcardgegevens of wachtwoorden, in ruil voor een babbeltruc.

Hoe lang is een inschrijving bij het bel-me-niet register geldig?

Het Bel-me-niet Register is per opgeheven. Organisaties met commerciƫle, ideƫle of charitatieve doelen die aan telemarketing doen, mogen niet meer zonder toestemming bellen naar natuurlijke personen (dit zijn consumenten, eenmanszaken, een CV, een VOF, of een maatschap) die nog geen klant zijn. Wat kunnen criminelen met je mobiele nummer? Denk hierbij aan persoonlijke gegevens als je woonadres, namen van familieleden en hun adressen, strafblad, etc. Hackers kunnen deze gegevens gebruiken om je te chanteren, stalken of voor identiteitsdiefstal.

Is het gevaarlijk om je telefoonnummer te geven?

Er zijn een paar risico's verbonden aan het geven van uw telefoonnummer. Ten eerste, als u niet oppast aan wie u uw nummer geeft, kunt u op een telemarketinglijst terechtkomen. Dit kan leiden tot veel ongewenste telefoontjes. Bovendien, als u uw nummer geeft aan iemand die u niet goed kent, kan hij of zij het gebruiken om u te stalken of lastig te vallen. Tot slot, als u uw telefoon verliest of als hij wordt gestolen, kan degene die uw nummer heeft toegang krijgen tot uw persoonlijke gegevens of uw telefoon gebruiken om dure kosten te maken. Bovendien, kan het kwaad om een onbekend nummer terug te bellen? Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat het afhangt van het individuele niveau van comfort van de persoon bij het ontvangen van telefoontjes van onbekende nummers. Sommige mensen vinden het vervelend of ongemakkelijk om oproepen van onbekende nummers te ontvangen, terwijl anderen het minder erg vinden. Bovendien zullen sommige mensen eerder geneigd zijn telefoontjes van onbekende nummers te beantwoorden als zij denken dat er een kans is dat het gesprek belangrijk is of als zij een telefoontje verwachten van iemand waarvan zij het nummer niet kennen. In het algemeen wordt het echter beleefd gevonden om uzelf en de reden van uw oproep te identificeren wanneer u iemand belt met een onbekend nummer.

Gerelateerde artikelen

Wat moet ik doen als ik mijn laptop verkoop?

Je moet een back-up maken van alle bestanden op je laptop. Alles wat u moet bewaren moet worden gekopieerd naar een schijf die u na de verkoop kunt openen. Het belang van een back-up is zeer belangrijk.

Mensen vragen ook: wat zijn foute telefoonnummers?

0088 of +88 nummers

In veel gevallen zijn het oplichters die op deze manier dagelijks tot duizenden 06 nummers bellen. Je telefoonnummer hoeft niet eens ergens bekend te zijn, ze bellen gewoon wat willekeurige 06 nummers. Neem nooit oproepen aan die beginnen met 0088 of +88.
Wie heeft gebeld 0049? Landnummer: +49 ( 0049 ) - Telefoonnummer Duitsland.

Kan terugbellen kwaad?

Wangirifraude: hoge kosten na terugbellen vreemd nummer

Als u terugbelt, krijgt u niemand aan de lijn. De telefoon blijft overgaan of u krijgt een pieptoon te horen, waardoor u denkt dat de ander heeft opgehangen. U bent echter in 'gesprek' met een duur betaalnummer in het buitenland.
Dienovereenkomstig, wat is 0900 0905? 0900 0905 is een telefoonnummer in Nederland. Het is een vast nummer en kost 35 cent per minuut om te bellen.

Kan iemand je telefoon hacken door te bellen?

Ja, dit is mogelijk. Een aanvaller kan proberen toegang tot je telefoon te krijgen door middel van een techniek genaamd 'phishing'. Dit houdt in dat de aanvaller een sms-bericht of een telefoontje naar je telefoon gestuurd krijgt met een link of een bijlage. Als je op de link of bijlage klikt, wordt je doorgestuurd naar een nep-website of app die er precies hetzelfde uitziet als de echte website of app. De aanvaller kan hierdoor jouw inloggegevens of andere persoonlijke gegevens verkrijgen.

Door Rexfourd Joo

Vergelijkbare artikelen

Hoe zoek je een iPhone van iemand anders? :: Waarom word ik gebeld terwijl ik in het bel-me-niet register sta?
Handige links