Huis > H > Hoe Maak Je Een Berekening In Excel?

Hoe maak je een berekening in Excel?

Selecteer een cel naast de getallen die u wilt optelen, klik op AutoSom op het tabblad Start, druk op Enter (Windows) of Return (Mac) en dat is alles! Wanneer u op AutoSom klikt, wordt automatisch een formule (met de functie SOM) ingevoerd om de getallen op te tellen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Hoe bereken je het verschil tussen 2 getallen?

Andere formule voor verschil in procenten berekenen

In goede termen is dat dus: ((nieuw getal – oud getal) : oud getal) x 100. Eerst haal je het oude getal van het nieuwe getal af. Dit antwoord deel je door het oude getal en de uitkomst daarvan doe je dan keer 100.
Welke formules zijn er in Excel?

VergelijkingsoperatorBetekenisVoorbeeld
= (gelijkteken)Gelijk aan=A1=B1
> (groter dan)Groter dan=A1>B1
< (kleiner dan)Kleiner dan=A1<B1
>= (groter dan of gelijk aan)Groter dan of gelijk aan=A1>=B1

Hoe tel je op in Excel?

Om op te tellen in Excel kunt u de functie SUM gebruiken. Deze functie neemt een cellenbereik als argument en geeft de som van de waarden in die cellen. Als u bijvoorbeeld een cellenbereik hebt in kolom A van A1 tot A5, kunt u die cellen optellen met de volgende formule:
=SUM(A1:A5)
Dit geeft de som van de waarden in de cellen A1 tot en met A5. Bovendien, hoe werkt somproduct excel? De functie som product in Excel vermenigvuldigt overeenkomstige waarden in meerdere matrices en geeft de som van de producten terug. De functie kan worden gebruikt om een gewogen gemiddelde te berekenen.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Men kan zich ook afvragen: hoe bereken je de verhouding tussen 2 getallen?

Je schrijft het met een deelteken "2 : 3". De verhouding 10 : 15 is hetzelfde als 20 : 30. Als je de getallen aan beide kanten van het deelteken met dezelfde waarde vermenigvuldigt, blijft de verhouding gelijk. 8 is 4x2, dus de getallen in de rechter verhouding zijn 4x zo groot als in de linker verhouding. Hoe bereken je een groeipercentage? De groeifactor g is het getal waarmee je y vermenigvuldigd, als x één eenheid toeneemt. Voor groeifactoren gelden de volgende regels: Bij een toename deel je het percentage door 100 en tel je dit getal bij 1 op. Bij een groei van 34% kun je de groeifactor dus berekenen door 34/100 = 0,34 bij 1 op te tellen.

Hoe bereken je het verschil?

Het verschil van twee getallen krijg je door deze getallen van elkaar af te trekken. Voorbeeld: Bereken het verschil van 80 en 14. De delen die je van elkaar aftrekt, noem je ook termen. De termen in het voorbeeld 80 – 14 zijn 80 en –14. Wat betekent apenstaartje in Excel formule? In Excel, monkey tail refers to the syntax used to refer to a range of cells. For example, the following formula would sum the cells in the range A1:A5: =SUM(A1:A5).

Dus, is excel oneindig?

Nee, Excel is niet oneindig. Het is een computerprogramma en computerprogramma's hebben een bepaalde hoeveelheid geheugen. Dit geheugen is echter wel heel groot en het is onwaarschijnlijk dat je het ooit zult uitputten.

Door Powell Imbruglia

Vergelijkbare artikelen

Wat betekent ### in Excel? :: Hoe bereken je het verschil?
Handige links