Huis > W > Wat Is Een Tijdelijk Bestand?

Wat is een tijdelijk bestand?

Een tijdelijk bestand is een bestand dat wordt gemaakt voor de tijdelijke opslag van gegevens om geheugen vrij te maken voor andere taken of om veiligheidsredenen ter voorkoming van gegevensverlies wanneer een programma bepaalde functies uitvoert.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is een BIN bestand openen?

CD-, DVD- of Blue-Ray-beelden worden geassocieerd met BIN-bestanden. Door hun formaat kunnen ze worden gebruikt als schijven. Ze kunnen worden omgezet in een ISO-bestand, dat kan worden gebruikt om bestanden uit te pakken.

Wat zijn tijdelijke app bestanden?

Sommige apps slaan tijdelijke bestanden op. Deze bestanden kunnen zonder problemen worden weggegooid. Daarmee maakt u ruimte vrij op het apparaat.
Hoe kan ik tijdelijke bestanden verwijderen?
Tijdelijke bestanden verwijderen:
  1. Typ schijfopruiming in het zoekvak op de taakbalk en selecteer Schijfopruiming in de lijst met resultaten.
  2. Selecteer het station dat je wilt opschonen en selecteer vervolgens OK.
  3. Selecteer onder Te verwijderen bestanden de bestandstypen die je wilt verwijderen.
  4. Selecteer OK.

Hoe kun je niet opgeslagen bestanden terugvinden?

Er zijn een paar manieren om niet-opgeslagen bestanden terug te vinden, afhankelijk van het programma dat u gebruikte en het besturingssysteem dat u gebruikt.
Als u een Microsoft Office-programma gebruikte, zoals Word of Excel, op een Windows-computer, kunt u kijken in de map "Autosave". Deze map bevindt zich meestal in dezelfde map als het document waaraan u werkte.
Als u een programma op een Mac gebruikte, kunt u kijken in de map "Recovered Files". Deze map bevindt zich meestal in dezelfde map als het document waaraan u werkte.
Als u een programma gebruikt dat geen map "Autosave" of "Recovered Files" heeft, kunt u proberen het programma te openen en zoeken naar een "Open Recent" menu. Dit menu zal meestal de documenten vermelden waaraan u werkte, zelfs als ze niet werden opgeslagen. Je kunt ook vragen waar staan tijdelijke internet bestanden? De map met tijdelijke internetbestanden is een locatie op uw computer waar uw webbrowser webpagina's en andere webgerelateerde bestanden opslaat. De bestanden in deze map kunnen afbeeldingen, tekst en andere soorten bestanden bevatten. Wanneer u een website bezoekt, downloadt uw webbrowser deze bestanden en slaat ze op in de map met tijdelijke internetbestanden.

Gerelateerde artikelen

Hoe zip-bestand openen op tablet?

Er verschijnt een nieuw venster als u met de rechtermuisknop op het zip-bestand klikt. Klik om het uit te pakken.

Wat dit betreft, waar staan de tijdelijke bestanden in windows 10?

Klik op Instellingen (pictogram van een tandwiel). Klik in Windows 10 op Systeem. Klik op Opslag. Klik op Tijdelijke bestanden.
Welke bestanden zijn overbodig?
Bij ongewenste bestanden op mobiele telefoons gaat het met name om:
  • Tijdelijke app-bestanden worden gebruikt om een app te installeren, maar na de installatie zijn ze overbodig.
  • Onzichtbare cachebestanden of tijdelijke internetbestanden worden door apps of door het systeem zelf gebruikt.

Bovendien, kan ik alle temp files verwijderen?

Ja, het is veilig om tijdelijke bestanden in Windows te verwijderen. Meestal worden ze automatisch verwijderd, maar als dat niet gebeurt, kunt u ze zelf zonder problemen verwijderen. De meeste programma's maken tijdelijke bestanden in een map genaamd C:\Users\AppData\Local\Temp.
Wat dit betreft, is schijfopruiming gevaarlijk? Nee, schijfopruiming is niet gevaarlijk. Dit programma verwijdert gewoon tijdelijke bestanden en bestanden die het systeem niet meer nodig heeft. Het verwijdert geen belangrijke systeembestanden.

Wat kan ik verwijderen bij Schijfopruiming?

Met het Windows-hulpprogramma Schijfopruiming kunt u tijdelijke en onnodige bestanden van uw computer verwijderen om ruimte vrij te maken. U kunt de volgende soorten bestanden verwijderen:
Tijdelijke bestanden: Deze worden meestal gemaakt door programma's wanneer ze worden uitgevoerd. U kunt ze veilig verwijderen, omdat ze de volgende keer dat het programma wordt uitgevoerd opnieuw worden aangemaakt.
Gedownloade programmabestanden: Dit zijn bestanden die van het internet worden gedownload en niet meer nodig zijn als ze eenmaal zijn gebruikt.
Prullenbak: Bestanden die zijn verwijderd kunnen veilig uit de prullenbak worden verwijderd.
Tijdelijke internetbestanden: Dit zijn bestanden die van het internet worden gedownload en niet meer nodig zijn als ze eenmaal zijn gebruikt.
-Offline webpagina's: Dit zijn pagina's die zijn opgeslagen voor offline weergave en niet meer nodig zijn.

Door Giff Desotel

Vergelijkbare artikelen

Welke functies spelen een rol bij het verkoopproces? :: Hoe herken je signaalwoorden in een tekst?
Handige links