Huis > W > Wat Zijn Verborgen Cache Bestanden?

Wat zijn verborgen cache bestanden?

In deze cachegegevens zijn je bezochte websites en bepaalde data hiervan, zoals afbeeldingen en bestanden, tijdelijk opgeslagen. Heel handig, als je snel weer terug wilt naar een site. Maar minder chill als dit voor onnodige laadproblemen zorgt. Hieronder vind je per browser hoe je de cache ervan leegt.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waarom kan ik geen zip bestanden openen?

Als u de hele map wilt uitpakken, klik er dan met de rechtermuisknop op, selecteer Alles uitpakken, en volg de instructies.

Hoe verborgen cache verwijderen?

Pak je toestel erbij en ga naar de instellingen; Kies 'Opslag' en kies een categorie die veel opslagruimte verbruikt, zoals 'Foto's en video's'; Tik op de app naar keuze (in het voorbeeld 'Foto's') en controleer hoeveel opslagruimte de cache inneemt; Tik op 'Cache wissen' en bevestig je keuze.
En nog een vraag, wat gebeurt er als je cache geheugen wist?
Nadat u het cachegeheugen en cookies heeft gewist, gebeurt het volgende: Sommige instellingen op sites worden verwijderd. Als u bijvoorbeeld was ingelogd, moet u opnieuw inloggen. Sommige sites kunnen trager lijken omdat content (zoals afbeeldingen) opnieuw moet worden geladen.

Dienovereenkomstig, kan cache legen kwaad?

Ja, cache legen kan pijn doen. Als je veel gegevens in je cache hebt, en je leegt hem, kan het lang duren om al die gegevens opnieuw te laden. Bovendien, als je veel gegevens in je cache hebt, en je leegt hem, kan dat een belasting zijn voor de bronnen van je computer, en hem mogelijk vertragen. Mensen vragen ook: waar staan cachebestanden? Cache-bestanden worden meestal opgeslagen in een map genaamd "cache" binnen de hoofdmap van de toepassing. In de toepassing Firefox worden de cachebestanden bijvoorbeeld opgeslagen in de map "cache" binnen de hoofdmap "Firefox".

Gerelateerde artikelen

Kun je DMG bestanden verwijderen?

Als de software al is geïnstalleerd, kunnen de bestanden worden gewist.

Waar wordt cache opgeslagen?

Omdat het cachegeheugen wordt opgeslagen op de lokale schijf van een computer of ander smart device, kunnen mensen die toegang hebben tot je computer (huisgenoten, partner of kinderen) toegang krijgen tot dit geheugen. Het wordt voor deze mensen dan mogelijk om je cache gegevens in te zien.
Hoe leeg ik de cache van een app?
Ga naar Instellingen > Apps en meldingen > Alle apps . Kies een app in de lijst en ga daarna naar Opslag > Cache wissen .

Mensen vragen ook: kun je alle cache verwijderen?

Mocht je de cache willen leegmaken of de data helemaal willen verwijderen, ga dan naar Instellingen / Opslagruimte en druk op Ruimte vrijmaken. De telefoon of tablet kan dan laten zien welke tijdelijke bestanden meteen weg kunnen.
Hoe leeg je je cache? Het proces voor het legen van uw cache hangt af van de webbrowser die u gebruikt. In Google Chrome kunt u bijvoorbeeld de opties voor het wissen van browsergegevens openen door naar de drie puntjes in de rechterbovenhoek van het scherm te gaan en Meer hulpmiddelen > Browsergegevens wissen te selecteren. Van hieruit kunt u het tijdsbereik selecteren waarvoor u gegevens wilt wissen en de soorten gegevens die u wilt verwijderen, zoals cookies, afbeeldingen in de cache en opgeslagen wachtwoorden. Zodra u uw selecties hebt gemaakt, klikt u op Gegevens wissen en uw cache wordt geleegd.

Is cache geheugen belangrijk?

Ja, cachegeheugen is belangrijk omdat het gegevens opslaat die vaak door de CPU worden opgevraagd. Hierdoor heeft de CPU sneller toegang tot de gegevens, wat de prestaties kan verbeteren.

Door Corena

Vergelijkbare artikelen

Wat is de oorzaak van handel? :: Hoe installeer ik DuckDuckGo?
Handige links