Huis > W > Welke Voor En Achtervoegsels Zijn Er?

Welke voor en achtervoegsels zijn er?

Achtervoegsels zijn bijvoorbeeld:
  • -je, -tje, -pje, -kje : autootje, zomerkoninkje.
  • -loos :geluidloos, achteloos.
  • -ig : prachtig, doorzichtig.
  • -achtig : zoethoutachtig, geelachtig.
  • -schap : vriendschap, draagmoederschap.
  • -heid : schoonheid, traagheid.
  • -lijk : koninklijk, hoofdzakelijk.
  • -loog, -logie : technoloog, psychologie.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Wat zijn voorvoegsels en achtervoegsels?

Een voorvoegsel of achtervoegsel is een woorddeel dat voor of achter het grondwoord staat. Het voorvoegsel of achtervoegsel zorgt voor een andere betekenis of functie van het woord. Sommige voorvoegsels hebben een duidelijke betekenis.
Wat hebben de achtervoegsels en met elkaar te maken?
Wat hebben de achtervoegsels en met elkaar te maken? Als je achtervoegsels met een duidelijke betekenis achter het grondwoord zet verandert de betekenis van het grondwoord. Als je vol achter het grondwoord betekenis zet, dan krijg je betekenisvol (met veel betekenis).

En nog een vraag, wat betekent het achtervoegsel rijk?

Het achtervoegsel -rijk wordt gebruikt om bijvoeglijke naamwoorden te vormen die "vol" of "overvloedig" betekenen. Bijvoorbeeld, het bijvoeglijk naamwoord "koolstofrijk" betekent "vol koolstof". Dienovereenkomstig, wat is een achtervoegsel naam? Een achtervoegsel is een letter of groep letters die aan het einde van een woord kan worden toegevoegd om de betekenis ervan te veranderen. Het achtervoegsel "-ed" kan bijvoorbeeld worden toegevoegd aan een werkwoord om aan te geven dat de actie is voltooid, zoals in het woord "gebakken".

Gerelateerde artikelen

Welke app opent ePub?

Welke ebook reader kan ik gebruiken? Het programma kan worden gebruikt om ebooks in verschillende bestandsformaten te beheren. De Adobe Digital Editions zijn voor Macintosh computers. Adobe's Digital Editions is de meest gebruikte software voor het openen en weergeven van eBooks op PC's en laptops. De reader heet de FBReader.

Wat is een afleiding woord?

Een afleiding is een woord dat bestaat uit een grondwoord en een of meer voor- of achtervoegsels (onschuldig). Het grondwoord is het deel van de afleiding dat ook als afzonderlijk woord bestaat (schuld). De voor- en achtervoegsels zijn de delen die niet als afzonderlijk woord bestaan (on- en -ig).
Trouwens, wat wordt bedoeld met voorvoegsel?
Een voorvoegsel (of: prefix) is een taalelement dat niet als los woord kan voorkomen, maar vooraan aan een woord toegevoegd kan worden ter vorming (afleiding) van een nieuw woord.

Wat betekent het voorvoegsel Inter?

het Latijnse voorzetsel en voorvoegsel inter(-) 'te midden van, binnenin, tussen'.
Dit in overweging nemend, wat is een grondwoord voorbeeld? Een stamwoord is een woord dat de basisvorm is van een ander woord. Het is de eenvoudigste vorm van een woord en is niet afgeleid van een ander woord. Bijvoorbeeld, het grondwoord "kat" is het woord "kat", niet het woord "katten".

Vervolgens, wat betekent het achtervoegsel lijk?

Het achtervoegsel -corpse is afgeleid van het Latijnse woord corpus, dat "lichaam" betekent. Het wordt gebruikt om woorden te vormen die verwijzen naar een dood lichaam, zoals lijk, kadaver of karkas.

Door Torrin Imlach

Vergelijkbare artikelen

Is moeilijk een afleiding? :: Hoe hernoem je een link?
Handige links