Huis > W > Waar Wordt Graffiti Voor Gebruikt?

Waar wordt graffiti voor gebruikt?

Graffiti is een kunstvorm die wordt uitgevoerd door met spuitbussen of andere materialen figuren en/of teksten op bijvoorbeeld muren te plaatsen. Er wordt ook gespoten op trams, treinen, bussen en metro's. Graffiti is illegaal (onwettig). Het mag niet en als je wordt gepakt kun je gestraft worden.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Is graffiti slecht voor je?

Graffiti is normaal gesproken op synthetische basis gemaakt en daardoor niet erg gezond. Dat zorgt er wel voor dat het in weer en wind werkt en op elk oppervlak blijft zitten. Perfect voor al je buiten klussen, waar de gassen zich goed kunnen verspreiden.
Bovendien, waar is graffiti van gemaakt?
Graffiti, een eeuwenoude vorm van expressie

Graffiti is een verzamelnaam voor afbeeldingen en teksten die op straat of op een openbare plaats zijn aangebracht met verf of stiften. Het woord graffiti betekent 'ingekraste tekening' en is afkomstig van het Italiaanse woord 'graffiato'.

Waarom is graffiti ontstaan?

Sommigen geloven dat graffiti is ontstaan als een manier om zich uit te drukken zonder de traditionele kunstkanalen te hoeven gebruiken. Anderen geloven dat het een manier was om boodschappen over te brengen zonder woorden te hoeven gebruiken. Waarom is graffiti een Italiaans? Er zijn een paar mogelijke verklaringen waarom graffiti als een Italiaanse kunstvorm wordt beschouwd. Eén reden zou kunnen zijn dat het woord "graffiti" is afgeleid van het Italiaanse woord "graffito", wat "krassen" betekent. Dit wijst erop dat de wortels van graffiti in Italië liggen. Bovendien werden enkele van de vroegste voorbeelden van graffiti gevonden in de ruïnes van Pompeii, dat in Italië ligt. Dit kan erop wijzen dat graffiti een lange geschiedenis heeft in Italië. Ten slotte zijn er in Italië veel beroemde graffitikunstenaars, zoals RUN, wat kan bijdragen aan de reputatie van graffiti als Italiaanse kunstvorm.

Gerelateerde artikelen

Waar gratis ebooks downloaden illegaal?

Ebooks worden gedownload van The Pirate Bay.

Waarom graffiti kunst is?

Het gaat om een kunstwerk waar veel tijd en moeite in wordt gestoken en waarvan het eindresultaat het aanschouwen meer dan waard is. Vaak worden deze tekeningen geplaatst op speciale locaties die door de gemeente zijn voorzien.
Is spuitverf slecht voor je?
Vluchtige organische stoffen (VOS): In verf zitten vaak VOS. VOS verdampen snel en blijven vervolgens in de lucht hangen. VOS zijn schadelijk voor de gezondheid. Je kunt door het inademen van een grote hoeveelheid VOS last krijgen van luchtwegirritatie, duizeligheid, misselijkheid en een dronken gevoel.

En nog een vraag, wat als je graffiti inademt?

Bent u het slachtoffer geworden van bekladding met graffiti? In dat geval hoeft u zich geen zorgen te maken. De nevel is dan namelijk al lang weg waardoor deze geen gevaar meer vormt voor de gezondheid.
Men kan zich ook afvragen: is graffiti milieuvriendelijk? Het is moeilijk te zeggen of graffiti al dan niet milieuvriendelijk is omdat het zowel met milieuvriendelijke als schadelijke materialen kan worden gemaakt. Sommige graffitikunstenaars gebruiken bijvoorbeeld milieuvriendelijke verf van natuurlijke ingrediënten, terwijl anderen spuitverf met schadelijke chemicaliën gebruiken. Ook de manier waarop graffiti wordt aangebracht kan van invloed zijn op de milieuvriendelijkheid ervan. Als graffiti bijvoorbeeld rechtstreeks met een kwast op een muur wordt aangebracht, is dat waarschijnlijk minder belastend voor het milieu dan wanneer dat met spuitverf gebeurt.

Wat zit er in een graffiti bus?

Een graffitibus is een voertuig dat is uitgerust met een graffitimuur. Het busje heeft meestal een grote deur die opengaat om de muur te onthullen, die bedekt is met een speciale verf die ontworpen is voor graffiti. Het busje kan ook een luidsprekersysteem en verlichting hebben om een feestelijke sfeer te creëren.

Door Myrna Heckel

Vergelijkbare artikelen

Hoe maken ze graffiti? :: Hoe versleutel ik een document?
Handige links