Huis > W > Wat Voor Constructies Zijn Er?

Wat voor constructies zijn er?

Een aantal constructievormen zijn:
  • Een driehoek: de driehoeksconstructie is de sterkste constructie omdat hij vormvast is.
  • Een vierhoek: een vierhoeksconstructie is beweeglijk.
  • Bogen: de vorm van een boog kan goed duwkrachten opvangen.
  • Piramides: door de brede basis en de smalle top zijn piramides erg stevig.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Wat is onder constructie?

Ontleend aan Engels under construction = in aanbouw, in opbouw En dit gebeurde maar net een week of drie na de brandt bij Bob Stupak's Vegas World, waar zijn "highest tower in the US," ook onder constructie, vanuit hoog in de lucht plotseling als een gigantische kaars in brand vloog.
Wat is het werkwoord van constructie?
construeren ww. 'samenstellen, opbouwen' [1663; Meijer].

Kan worden vernietigd?

Ja, een voorwerp kan vernietigd worden. Dit kan op verschillende manieren gebeuren, zoals breken, verbranden of ontbinden. Als een object eenmaal vernietigd is, kan het niet meer gebruikt of waargenomen worden. En nog een vraag, wat is vernietigbare rechtshandeling? Een vernietigbare rechtshandeling is een rechtshandeling die door een rechter nietig kan worden verklaard. Een vernietigbare handeling is niet vanaf het begin nietig, maar kan nietig worden verklaard als aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Een overeenkomst kan bijvoorbeeld vernietigbaar zijn indien een van de partijen niet meerderjarig was op het ogenblik dat de overeenkomst werd ondertekend.

Gerelateerde artikelen

Waar gebruik je PNG voor?

Het is geschikt voor logo's, iconen, afbeeldingen met tekst en tekeningen. Wanneer u geen compromissen wilt sluiten over bepaalde details in een afbeelding, en wanneer u een transparante achtergrond nodig hebt, gebruikt u PNG.

Trouwens, wat zijn de gevolgen van een vernietigde rechtshandeling?

De vernietiging van een rechtshandeling heeft in begin- sel terugwerkende kracht (art. 3:53 BW). Dit betekent dat de rechtshandeling – en daarmee ook een eventuele geldleningsovereenkomst – wordt geacht nimmer te hebben bestaan.
Wat is het verschil tussen een nietige en een vernietigbare rechtshandeling?
Vernietigbaarheid vs. nietigheid

Een nietig besluit heeft daardoor geen rechtsgevolgen. Aan de andere kant roept een vernietigbare rechtshandeling wel rechtsgevolgen in het leven. Pas als een vernietigbaar besluit in rechte wordt vernietigd, wordt dit geacht nooit te hebben bestaan.

Trouwens, wie kan de vernietiging inroepen aanvragen?

Wie kan vernietiging inroepen? Van belang is dat alleen degene ten behoeve van wie de bescherming strekt een beroep kan doen op de vernietigbaarheid. Degene die bedrogen is, een geestelijke stoornis heeft of de handelingsonbekwame kan dus een beroep doen op de vernietigbaarheid.
Hoe kan een overeenkomst ontbonden worden? Volgens het gemene recht kan een overeenkomst worden ontbonden indien de partijen dat onderling zijn overeengekomen. Een rechter kan ook de ontbinding van een overeenkomst bevelen indien een van de partijen de overeenkomst heeft geschonden of indien de overeenkomst vernietigbaar is.

Wat is het verschil tussen vernietiging en ontbinding van een overeenkomst?

Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de nietigheid en de ontbinding van een overeenkomst. Ten eerste is de nietigheid meestal het gevolg van de ongeldigheid van een overeenkomst, terwijl de ontbinding meestal optreedt wanneer de overeenkomst niet langer bindend is omdat de betrokken partijen hun deel van de overeenkomst niet langer kunnen nakomen. Ten tweede maakt de nietigheid de overeenkomst doorgaans vanaf het begin nietig, terwijl de ontbinding doorgaans alleen geldt voor toekomstige contractuele verplichtingen. Ten slotte kan de nietigheid beide partijen recht geven op schadevergoeding, terwijl de ontbinding dat doorgaans niet doet.

Door Adah Mackley

Vergelijkbare artikelen

Hoe werkt het toestel van Hofmann? :: Wat is het tegenovergestelde van bouwen?
Handige links