Huis > H > Hoe Gebruik Je Pubmed?

Hoe gebruik je PubMed?

PubMed is een vrij toegankelijke database met referenties. Om de full text van een artikel te vinden, klik je bij de gevonden resultaten op de titel. PubMed toont boven in de rechterhoek de Full text links. Sommige artikelen zijn vrij toegankelijk, maar vaker is een abonnement op het tijdschrift nodig.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe gebruik ik GPX bestanden?

Je kunt gpx gebruiken als je een fiets of wandel gps apparaat hebt. Je kunt het bestand openen met een app nadat je het hebt gedownload. De meeste apps zijn gratis.

Dit in overweging nemend, wat is pubmed voor databank?

PubMed is een grote, internationaal gebruikte zoekmachine van de database Medline. Er zitten verwijzingen in naar ruim 34 miljoen artikelen. Op deze pagina krijg je een eerste introductie in het zoeken in PubMed.
Mensen vragen ook: hoe maak je een zoekstring pubmed?
Klik bij het eerste deelonderwerp op 'Add to Query' en vanaf dan op Add with AND. In de Query Box wordt nu je complete zoekstring opgebouwd. Wanneer je alle deelonderwerpen hebt toegevoegd, klik je achter Add to History op Search en je wordt naar de resultaten lijst geleidt.

Vervolgens, wat is een zoekmethode?

Een zoekmethode is een manier om een bepaald item te vinden in een gegevensstructuur, zoals een lijst of een matrix. De meest gebruikte zoekmethode is lineair zoeken, waarbij elk item in de gegevensstructuur op zijn beurt wordt bekeken totdat het gewenste item is gevonden. Andere zoekmethoden, zoals binair zoeken, kunnen efficiënter zijn als de gegevensstructuur vooraf is gesorteerd. Wat is de sneeuwbal methode? De sneeuwbalmethode is een schuldverminderingsstrategie waarbij u eerst uw kleinste schuld afbetaalt, terwijl u op uw andere schulden nog steeds minimale betalingen verricht. Zodra de kleinste schuld is afbetaald, rolt u het geld dat u aan die schuld besteedde door naar de afbetaling van uw volgende kleinste schuld, enzovoort, totdat al uw schulden zijn afbetaald. Het voordeel van deze methode is dat ze u een psychologische stimulans kan geven wanneer u uw schulden ziet afnemen, waardoor u gemotiveerd blijft om u aan uw plan te houden.

Gerelateerde artikelen

Waar gebruik je PNG voor?

Het is geschikt voor logo's, iconen, afbeeldingen met tekst en tekeningen. Wanneer u geen compromissen wilt sluiten over bepaalde details in een afbeelding, en wanneer u een transparante achtergrond nodig hebt, gebruikt u PNG.

Vervolgens, hoe maak je een zoekplan?

Een zoekplan bestaat uit vier verschillende elementen. Die elementen bestaan uit de zoekvragen die je moet beantwoorden, de zoektermen waarmee je informatie wilt gaan zoeken, de zoekmethoden die je wilt gaan toepassen en de informatiebronnen die je wilt gaan raadplegen.
Hoe zoeken op CINAHL?
CINAHL-/MeSH-headings gebruiken

Voer een zoekterm in in het zoekvenster, vink het hokje Termen voor onderwerp voorstellen (Suggest Subject Terms) aan en klik op Zoekopdracht (Find). Noot: U kunt de CINAHL- of MeSH-headings ook bekijken door op de link in de bovenste taakbalk te klikken.

En nog een vraag, hoe inloggen op web of science ugent?

Ben je verbonden met het UGent-netwerk, dan kan je Web of Science online raadplegen.
  1. Binnen de UGent-bibliotheken zijn alle PC's aangesloten op het netwerk.
  2. Buiten de UGent-bibliotheken verkrijg je (externe) toegang via Athena.
  3. Via de website van de bibliotheek.
  4. tik in de zoekbalk 'Web of Science'
Waarom zoeken in CINAHL? De database CINAHL (Cumulative Index to Nursing and Allied Health Literature) biedt toegang tot tijdschriften op het gebied van verpleging en gezondheid. Het is een belangrijke bron voor verpleegkundigen en andere professionals in de gezondheidszorg, omdat het toegang biedt tot een breed scala aan artikelen over verpleegkundige en aanverwante gezondheidsonderwerpen.

Welke technieken kan ik hanteren om zoekresultaten te verfijnen zodat ze bruikbaar worden?

Er zijn veel technieken die kunnen worden gebruikt om zoekresultaten te verfijnen om ze bruikbaar te maken. Enkele van deze technieken zijn het gebruik van Booleaanse operatoren, het gebruik van jokertekens, het gebruik van aanhalingstekens en het gebruik van haakjes.

Door Martijn

Vergelijkbare artikelen

Wat is de ascii tabel? :: Welke zoekstrategieën zijn er?
Handige links