Huis > K > Kan Je Bomen Verkopen?

Kan je bomen verkopen?

DCBB koopt bomen aan (hardhout en populier) in heel België en Noord-Frankrijk, zowel van particulieren via een aanbesteding als van de overheid via een openbare verkoop. De aangekochte en omgekapte bomen worden nadien als stam aangeboden voor verkoop in België of worden geëxporteerd.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is het beste plantseizoen voor bomen in Nederland?

Oktober tot mei is de beste tijd om de bomen te planten die uit de volle grond komen. De boom is in deze tijd niet actief. De bomen kunnen opnieuw worden geplant.

Dit in overweging nemend, kun je bomen in de zomer snoeien?

Niet alle struiken en planten mag je snoeien in de zomer. Zo komen bomen en planten die in volle bloei staan in de maanden juni en juli zoals de vlinderstruik niet in aanmerking om gesnoeid te worden. Welke bomen moet je niet snoeien? Uitzonderingen. ABC bomen snoei je niet als ze kaal zijn, zij gaan bloeden bij een wintersnoei wat betekent dat er sap uit de snijwond komt. Denk bij ABC bomen aan Acer (esdoorn), Betula (berk) en Carpinus (haagbeuk). Ook de notenboom (Juglans) gaat bloeden en mag 's winters niet gesnoeid worden.

Welke bomen snoeien in oktober?

De beste bomen om in oktober te snoeien zijn loofbomen die gesnoeid moeten worden om nieuwe groei te bevorderen. Enkele voorbeelden van deze bomen zijn: esdoorn, iep, berk en es. Welke bomen zijn beschermd? Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat de bescherming die bomen genieten van plaats tot plaats verschilt en kan afhangen van een aantal factoren, waaronder de boomsoort, de leeftijd en de standplaats. In het algemeen worden echter bomen beschermd die zeldzaam, bedreigd of van grote historische of culturele waarde zijn.

Gerelateerde artikelen

Waar kan ik mijn CD's verkopen?

Novio Music is altijd op zoek naar een leuke cd-collectie. Wij houden van rock, alternative, stoner, prog, punk, singer-songwriter, americana, nederhop, en de 'betere' (neder)pop.

Wat als je bomen kapt zonder vergunning?

Bomen vellen zonder vergunning = vaak een boete

Dat is niet het geval. Het verschilt per gemeente hoeveel er gecontroleerd wordt, maar de boetes zelf kunnen oplopen tot duizenden euro's! Het is dus zeker de moeite waard om gewoon de legale weg te bewandelen en een omgevingsvergunning aan te vragen.
En nog een vraag, welke bomen in een kleine tuin? Compacte bomen voor kleine tuinen

  • Goudiep. Een fraaie opgaande boom met schitterend blad.
  • Walnootboom.
  • Bolaccacia.
  • Fluweelboom / Azijnboom.
  • Kornoelje Cornus.
  • Chinees klokje Spectabilis.
  • Amberboom op stam in bol vorm.
  • Wilg / knotwilg.

Hoeveel boete boom kappen zonder vergunning?

Wanneer je bomen gaat kappen zonder vergunning kan de rechter je daarvoor een boete opleggen. Vaak is dit dan een boete voor het "Negeren van een gemeentelijke bepaling", het rooien van bomen waar eigenlijk een schriftelijke vergunning voor moeten worden aangevraagd. Het boete bedrag ligt dan rond de 750,- euro. Hoe ver moet een boom van de erfgrens staan Belgie? De afstand die een boom van de erfgrens in België moet zijn, is afhankelijk van de grootte van de boom. Voor een kleine boom is de afstand 1,5 meter en voor een grote boom is de afstand 3 meter.

Bovendien, hoe ver moet een boom van de buren staan?

De afstand die een boom van zijn buren moet zijn, is afhankelijk van de soort boom. Sommige bomen hebben meer ruimte nodig dan andere. Voor sommige bomen is een afstand van 2 meter voldoende, maar voor andere bomen is een afstand van 10 meter of meer nodig.

Door Harp

Vergelijkbare artikelen

Wat kost het om een boom te laten planten? :: Hoe kun je het beste een boom omzagen?
Handige links