Huis > W > Wat Is Een Box And Whisker Grafiek?

Wat is een box and whisker grafiek?

Een box-and-whisker-grafiek laat zien hoe gegevens zijn verdeeld over kwartielen, waarbij het gemiddelde en uitbijters worden gemarkeerd. Vanuit de vakken of dozen ('boxes') kunnen verticale lijnen ('whiskers') worden getekend om de variabiliteit buiten de bovenste en onderste kwartielen aan te geven.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je een grafiek in Word 2022?

Een grafiek aan een document toevoegen.

Wat is een box plot?

Een boxplot is een grafische weergave van een dataset waarbij een minimum (laagste waarde), het eerste kwartiel, de mediaan, het derde kwartiel en een maximum (hoogste waarde) worden weergegeven. Deze dataset kan bijvoorbeeld een grote database of een steekproef uit een populatie zijn. Mensen vragen ook: wat zit er in de box van een boxplot? In een boxplot worden numerieke gegevens verdeeld over kwartielen en wordt tussen het eerste en derde kwartiel een vak (box) getekend, met een extra lijn langs het tweede kwartiel om de mediaan te markeren.

Wat zegt een kwartiel?

Een kwartiel is een type kwantiel dat een verdeling van een gegevensverzameling in vier gelijke delen aangeeft. Er zijn drie kwartielen: het eerste kwartiel (Q1), het tweede kwartiel (Q2) en het derde kwartiel (Q3). Het eerste kwartiel is het gegevenspunt waar 25% van de gegevens onder ligt, het tweede kwartiel is het gegevenspunt waar 50% van de gegevens onder ligt, en het derde kwartiel is het gegevenspunt waar 75% van de gegevens onder ligt. Wat is een whisker? Een whisker is een dun, flexibel staafvormig stuk materiaal, meestal van metaal, dat wordt gebruikt om ingrediënten samen te kloppen. Kloppen is een gebruikelijke kooktechniek die helpt om lucht in een mengsel te brengen, waardoor het eindproduct luchtiger en luchtiger wordt.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je een grafiek met Excel?

Selecteer gegevens voor de grafiek.

Vervolgens, hoe bereken je q1 en q3 uit?

Het eerste kwartiel is de mediaan van de eerste helft getallen exclusief de mediaan: 1, 2, 4, 5, 7, 8 dus Q 1 = (4 + 5) : 2 = 4,5. Het derde kwartiel is de mediaan van de tweede helft getallen exclusief de mediaan: 10, 12, 15, 16, 17 dus Q 3 = (15 + 16) : 2 = 15,5. Men kan zich ook afvragen: wat is de mediaan van een boxplot? Wat is een boxplot? De mediaan en de kwartielen verdelen een rij getallen in vier even grote groepen. Deze gegevens kunnen in beeld gebracht worden met een boxplot. Van een serie waarnemingen is Q 1 = 18, Q 3 = 37 en de mediaan is 29.

Wat is de standaardafwijking wiskunde?

De standaardafwijking of standaarddeviatie (vaak aangeduid met de Griekse letter σ voor de populatie en s voor de steekproef), een begrip in de statistiek, is een maat voor de spreiding van een variabele of van een verdeling of populatie. Wat dit betreft, hoe maak je een boxplot in spss? Om een boxplot in SPSS te maken, ga je naar Analyse > Descriptive Statistics > Boxplot. Selecteer de variabele die je wilt gebruiken voor de x-as en klik op OK.

Dit in overweging nemend, welke boxplot hoort bij welke verdeling?

De boxplot die appart staat van de andere twee behoort tot de normale verdeling. De andere twee boxplots zijn symmetrisch en behoren dus tot de symetrische verdeling.

Door Whipple

Vergelijkbare artikelen

Wat is een goede standaarddeviatie? :: Is Bokszaktraining krachttraining?
Handige links