Huis > H > Hoe Maak Je Een Frequentietabel In Excel?

Hoe maak je een Frequentietabel in Excel?

frequentietabel

We mogen blij zijn dat Excel de functie Interval kent:

  1. selecteer de cellen N3:N6.
  2. tik in de de formulebalk in: =INTERVAL(C3:G12;I3:I6)
  3. druk op Ctrl-Shift-Enter.
  4. klaar!

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Dit in overweging nemend, wat voor diagrammen zijn er?

Verschillende diagrammen

  • grafieken.
  • diagrammen.
  • lijndiagram.
  • staafdiagram.
  • histogram.
  • cirkeldiagram.
  • beelddiagram.
  • steelbladdiagram.
Hoe verander je de horizontale as in Excel? Klik ergens in de grafiek. Hiermee worden de Hulpmiddelen voor grafieken weergegeven, waarbij de tabbladen Ontwerp, Indeling en Opmaak beschikbaar komen. Klik op het tabblad Opmaak in de groep Huidige selectie op de pijl in het vak Grafiekelementen en klik vervolgens op de horizontale as (categorieas).

Hoe verander je de verticale as in Excel?

Om de verticale as in Excel te wijzigen, selecteert u eerst de gegevens die u wilt gebruiken om de grafiek te maken. Klik vervolgens op het tabblad "Invoegen" op het lint en kies het type grafiek dat u wilt maken. Nadat de grafiek verschijnt, klikt u op de verticale as om deze te selecteren. Er verschijnt een contextueel menu met opties om de as te wijzigen. Van hieruit kunt u de aslabels, de titel en andere opmaakopties wijzigen. Men kan zich ook afvragen: hoe verander je de naam van een reeks in excel? Als u de naam van een reeks in Excel wilt wijzigen, kunt u dat doen door met de rechtermuisknop op de reeks te klikken en "Naam wijzigen" te selecteren.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Dienovereenkomstig, wat is een gestapeld staafdiagram?

Een gestapeld staafdiagram gebruik je wanneer je de ontwikkeling in het relatieve aandeel van de verschillende factoren in het totaal wilt laten zien. Deze factoren moeten dan wel allemaal dezelfde eenheid hebben. Wat is een samengesteld staafdiagram? Staafdiagram (of histogram/stapeldiagram) waarin voor elke meetwaarde van de ene variabele de verdeling van de andere variabele in staven is weergegeven.

Je kunt ook vragen hoe heet een taartpunt in een cirkeldiagram?

Cirkeldiagram = Synoniem: sectordiagramIn een cirkeldiagram worden de uitkomsten van een variabele weergegeven door de sectoren van een cirkel (`taartpunten`). Sectordiagram = Synoniem: cirkeldiagramIn een cirkeldiagram worden de uitkomsten van een variabele weergegeven door de sectoren van een cirkel (`taartpunten`). Dus, welke grafieken in excel? De meest voorkomende grafiek in Excel is de lijn grafiek. Een lijn grafiek toont een serie gegevens als een aantal punten die met lijnen verbonden zijn. Lijn grafieken kunnen een aantal verschillende gegevens laten zien, zoals de verkoop over de tijd of de verandering in de aandelenkoersen.

Dienovereenkomstig, wat is een horizontale staafdiagram?

Een horizontale staafdiagram is een grafiek die de waarden van een variabele weergeeft met behulp van staven die horizontaal zijn geplaatst. De lengte van de staven geeft de waarde van de variabele aan. Horizontale staafdiagrammen worden gebruikt om trends in data te vergelijken of om vergelijkingen tussen verschillende variabelen te maken.

Door Stuckey

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak je een grafiek in Word 2022? :: Hoe maak je een gegroepeerde kolom in Excel?
Handige links