Huis > W > Wat Voor Diagrammen Zijn Er?

Wat voor diagrammen zijn er?

Verschillende diagrammen

  • grafieken.
  • diagrammen.
  • lijndiagram.
  • staafdiagram.
  • histogram.
  • cirkeldiagram.
  • beelddiagram.
  • steelbladdiagram.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Trouwens, hoe maak je een online grafiek?

Canva heeft een scala aan gratis, professioneel ontworpen sjablonen. Je hoeft alleen maar je gegevens in te voeren om direct resultaat te zien. Schakel tussen verschillende soorten diagrammen, zoals staafdiagrammen, lijngrafieken en cirkeldiagrammen, zonder je gegevens te verliezen. Hoe zelf een cirkeldiagram maken? Word

  1. Klik op Invoegen > Grafiek.
  2. Klik op Cirkel en dubbelklik vervolgens op het gewenste cirkeldiagram.
  3. Vervang in het werkblad dat wordt weergegeven, de tijdelijke aanduiding voor gegevens door uw eigen gegevens.
  4. Wanneer u klaar bent, sluit u het werkblad.

Bovendien, hoe maak je online een staafdiagram?

Er zijn een paar verschillende manieren om online een staafdiagram te maken. Eén manier is om een Google Sheets-spreadsheet te gebruiken. Maak hiervoor eerst een nieuwe spreadsheet en voer uw gegevens in kolommen in. Markeer vervolgens uw gegevens en klik op het tabblad "Invoegen". Klik in het gedeelte "Grafieken" op "Balk". Er wordt een staafdiagram gegenereerd op basis van uw gegevens.
Een andere manier om een staafdiagram te maken is met een online grafiektool zoals Canva. Canva biedt verschillende grafieksjablonen die je kunt aanpassen met je eigen gegevens. Om een staafdiagram te maken, selecteert u het sjabloon "Staafdiagram" en voert u uw gegevens in de daarvoor bestemde velden in. Klik vervolgens op "Downloaden" om uw grafiek op te slaan. Wat betekent het diagram? Het diagram betekent dat de omzet van het bedrijf sinds vorig jaar met 10% is gestegen.

Gerelateerde artikelen

Waar gebruik je PNG voor?

Het is geschikt voor logo's, iconen, afbeeldingen met tekst en tekeningen. Wanneer u geen compromissen wilt sluiten over bepaalde details in een afbeelding, en wanneer u een transparante achtergrond nodig hebt, gebruikt u PNG.

Is een diagram een tabel?

Tabellen kom je overal tegen, bijvoorbeeld in een lesrooster of bij de eindscores van een voetbalwedstrijd. Een grafiek is een soort plaatje waarin informatie wordt gegeven doormiddel van lijnen en staven. Er zijn verschillende soorten grafieken. Een diagram is een soort plaatje waarin informatie wordt gegeven. Wat dit betreft, hoe maak je een grafiek in word online? U kunt een eenvoudige grafiek maken in Word door op Invoegen > Grafiek te klikken en de gewenste grafiek te kiezen.

  1. Klik op Invoegen > Grafiek.
  2. Klik op het grafiektype en dubbelklik vervolgens op de gewenste grafiek.
  3. Vervang de standaardgegevens door uw eigen informatie in het werkblad dat wordt weergegeven.

Waar kan je een grafiek maken?

Op grafiektool.nl kun je online diverse grafieken en diagrammen maken, delen en bewerken. Onder andere staafdiagrammen, lijn grafieken, taart diagrammen, XY grafieken en Bubble diagrammen zijn mogelijk. Hoe maak je een lijn grafiek in Excel? Om een lijngrafiek te maken in Excel, moet je eerst de gegevens invoeren die je wilt weergeven in de grafiek. Voor een simpele lijngrafiek heb je minimaal twee rijen met gegevens nodig. Een rij met x-waarden (horizontale waarden) en een rij met y-waarden (verticale waarden).
Als je klaar bent met het invoeren van de gegevens, selecteer je alle gegevens die je wilt gebruiken voor de grafiek. Klik vervolgens op het tabblad Invoegen en klik op Lijngrafiek. Er zijn verschillende soorten lijngrafieken, dus kies de grafiek die het beste bij je gegevens past.
Als je de lijngrafiek hebt gemaakt, kun je eventueel nog wijzigingen aanbrengen in het ontwerp, de lay-out en de data.

Hoe cirkel van Cirkel Excel?

Er zijn twee manieren om een cirkel in Excel te maken. De eerste is om een cirkel te tekenen met behulp van de Ellipse-gereedschap. Ga hiervoor naar het tabblad Insert en klik op het Ellipse-pictogram in de vormensectie. Klik en sleep dan op het werkblad totdat de cirkel de gewenste grootte heeft.
De tweede manier is om een cirkel te maken door gebruik te maken van de PI()-functie. In een lege cel typt u bijvoorbeeld =PI()*2. Deze formule zal de waarde 6,28 weergeven, wat gelijk is aan de omtrek van een cirkel met een straal van 2.

Door Quinta Stolberg

Vergelijkbare artikelen

Hoe kan ik een dialoogvenster sluiten? :: Hoe maak je een grafiek in Word 2022?
Handige links