Huis > H > Hoe Maak Je Een Word Document Alleen Lezen?

Hoe maak je een Word document alleen lezen?

Opslaan als alleen-lezen

  1. Klik op de Microsoft Office-knop. en klik vervolgens op Opslaan, of op Opslaan als als u het document eerder hebt opgeslagen.
  2. Klik op Extra.
  3. Klik op Algemene opties.
  4. Schakel het selectievakje Alleen-lezen aanbevolen in.
  5. Klik op OK.
  6. Sla het document op.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Hoe zet ik een wachtwoord op een Excelbestand?

Een Excel-bestand beveiligen

  1. Selecteer Bestand > Info.
  2. Selecteer het vak Werkmap beveiligen en kies Versleutelen met een wachtwoord.
  3. Voer een wachtwoord in het vak Wachtwoord in, en selecteer OK.
  4. Bevestig het wachtwoord in het vak Wachtwoord opnieuw invoeren en selecteer vervolgens OK.
Bovendien, hoe haal je een wachtwoord van een document in word? Een wachtwoord van een document verwijderen
  1. Open het document en voer het wachtwoord voor het document in.
  2. Ga naar Bestand >Info > Document beveiligen > Met wachtwoord versleutelen.
  3. Wis het wachtwoord in het vak Wachtwoord en klik op OK.

Waarom kan ik mijn Word document niet bewerken?

Een mogelijke reden waarom u een Word-document niet kunt bewerken, is omdat het is gemarkeerd als "alleen-lezen". Om te controleren of dit het geval is, opent u het document in Word en zoekt u naar een "alleen-lezen"-melding in het document zelf of in de titelbalk. Als het document alleen-lezen is, kunt u die aanduiding meestal verwijderen door het menu "Bestand" te openen, "Eigenschappen" te selecteren en vervolgens het vakje "Alleen-lezen aanbevolen" uit te vinken (of, in oudere versies van Word, het vakje "Alleen-lezen" uit te vinken).
Een andere mogelijke reden waarom u een Word-document niet kunt bewerken is omdat het beveiligd is met een wachtwoord. Om te controleren of dit het geval is, opent u het document opnieuw in Word en zoekt u naar een melding in het document of in de titelbalk dat het document met een wachtwoord is beveiligd. Als het document met een wachtwoord is beveiligd, moet u het wachtwoord kennen om die beveiliging te verwijderen en bewerken mogelijk te maken. Dienovereenkomstig, wat is selectie vergrendeld in word? Selectie vergrendeld in Word betekent dat de huidige selectie niet kan worden gewijzigd. Dit kan handig zijn als u ervoor wilt zorgen dat een bepaalde selectie niet per ongeluk wordt gewijzigd. Om de selectie te vergrendelen, kunt u de knop Selectie vergrendelen op het tabblad Home gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan je online een boek lezen?

Je kunt een boek vinden via OnlineBibliotheek.com/e-books. Kies de knop met de tekst 'Boek lenen'. Kies de optie 'Online lezen'. U kunt direct beginnen met lezen als de online reader opent.

Dit in overweging nemend, hoe bewerk je een alleen-lezen document?

Controleer de bestandseigenschappen door met de rechtermuisknop op het bestand te klikken en Eigenschappen te kiezen. Als het kenmerk Alleen-lezen is geselecteerd, kunt u de selectie ongedaan maken en op OK klikken. Bovendien, hoe haal je read only weg? Hoewel het helaas niet mogelijk is om de alleen-lezenmodus van een Worddocument te verwijderen als je het wachtwoord niet weet, kun je heel eenvoudig de tekst van het Worddocument kopiƫren in een nieuw Wordbestand.

En nog een vraag, kan alleen-lezen niet uitschakelen windows 10?

U kunt dit probleem omzeilen door de opdracht Attrib bij een opdrachtprompt (Cmd.exe) te gebruiken om de kenmerken Alleen-lezen of Systeem van mappen weer te geven of te verwijderen. Hoe beveiliging Excel opheffen zonder wachtwoord? Om de beveiliging van een Excel-bestand te omzeilen zonder wachtwoord, kunt u de volgende methode gebruiken:
1. Open het beschermde Excel-bestand met Microsoft Excel.
2. Klik op de knop 'Bestand' in de menubalk en selecteer 'Info'.
3. Klik in het venster 'Info' op de optie 'Wachtwoord beveiligen'.
4. Er zal een popupvenster verschijnen waarin u kunt invoeren hoe u het wachtwoord wilt instellen. Vul het wachtwoord in en klik op 'OK'.
5. sluit het Excel-bestand en open het opnieuw. Voer het wachtwoord in wanneer u wordt gevraagd en u kunt het bestand nu gebruiken zonder beveiliging.

Hoe haal je beveiliging van Excel opheffen?

Om de beveiliging van een Excel-bestand op te heffen, moet je het wachtwoord kennen dat is ingesteld voor het bestand. Als je het wachtwoord niet kent, is het onmogelijk om de beveiliging op te heffen.

Door Sherris

Vergelijkbare artikelen

Hoe kolommen beveiligen in Excel? :: Waarom drukt mijn Canon printer niet af?
Handige links