Huis > W > Waarom Gebruik Je Een Kruistabel?

Waarom gebruik je een kruistabel?

Een kruistabel wordt in de statistiek gebruikt om snel een globaal visueel inzicht te krijgen in het verloop van en het mogelijk verband tussen twee of meer variabelen. Het meetniveau van de variabelen is nominaal of ordinaal.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waarom kan ik geen zip bestanden openen?

Als u de hele map wilt uitpakken, klik er dan met de rechtermuisknop op, selecteer Alles uitpakken, en volg de instructies.

Hoe reken je een kruistabel uit?

Bij een kruistabel vermenigvuldig je de schuinen en dan deel je door het laatste getal. Je doet dan dus: 1 x 128 ÷ 8 = ? = 16, 1 mol zuurstof weegt dus 16 gram. Hoe werken met draaitabellen? draaitabellen

Draaitabellen geven dan antwoord op vragen als:

  1. Hoeveel omzet maakt een klant.
  2. Hoeveel stuks worden verkocht in een bepaalde artikelgroep.
  3. Hoe is de verdeling van regio's.
  4. Welke verkoper scoort het best?
  5. Etc. etc.

Hoe kan ik een grafiek maken in Excel?

Bij het maken van een grafiek in Excel moet u met een paar dingen rekening houden. Ten eerste moet u beslissen welk type grafiek u wilt maken. Er zijn veel verschillende soorten grafieken, dus het is belangrijk om er een te kiezen die het beste bij uw gegevens past. Als je bijvoorbeeld gegevens hebt die het best worden weergegeven door een lijn, zou je een lijngrafiek willen maken.
Zodra u het type grafiek hebt gekozen, moet u de gegevens selecteren die u in de grafiek wilt opnemen. Klik daartoe op de cel in de linkerbovenhoek van het gegevensbereik en sleep de muis naar de rechterbenedenhoek van het gegevensbereik.
Nadat de gegevens zijn geselecteerd, klikt u op het tabblad "Invoegen" en vervolgens op het type grafiek dat u wilt maken. Hierdoor wordt de grafiek in uw werkblad ingevoegd. Vervolgens, hoe maak je een draaitabel in google spreadsheet? Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat de stappen die nodig zijn om een draaitabel te maken in Google Spreadsheets verschillen, afhankelijk van de gegevensset waarmee u werkt. In het algemeen zijn de stappen om een draaitabel te maken in Google Spreadsheets echter als volgt:
1. Selecteer de gegevensset die u wilt gebruiken om de draaitabel te maken.
2. Klik op het tabblad "Invoegen" en vervolgens op "Draaitabel".
3. Selecteer in het dialoogvenster "Draaitabel" dat verschijnt het gegevensbereik dat u voor de draaitabel wilt gebruiken en klik op "OK".
4. 4. In de "Draaitabel-editor" die verschijnt, sleept u de velden die u in de draaitabel wilt gebruiken naar de secties "Rijen" en "Kolommen".
5. 5. Klik op de knop "Opslaan" om de draaitabel op te slaan.

Gerelateerde artikelen

Waarom kan ik niet opslaan als PDF?

Er is een lijst van recent geblokkeerde apps. Acrobat kan worden toegevoegd aan de lijst van toegestane apps. Acrobat DC is toegevoegd aan de lijst. PDF-bestanden kunnen worden opgeslagen in Acrobat DC.

En nog een vraag, hoe excel vernieuwen?

Als u een werkblad wilt vernieuwen, drukt u op Ctrl +F5. Als u een werkmap wilt vernieuwen, drukt u op Ctrl + Alt + F5. Dienovereenkomstig, waar vind ik hulpmiddelen voor tabellen? Selecteer de tabel. Klik onder Hulpmiddelen voor tabellen op de tab Ontwerpen.

Mensen vragen ook: hoe kolommen verplaatsen in draaitabel?

De volgorde van items in een rij of kolom wijzigen

Klik in de draaitabel met de rechtermuisknop op het rij- of kolomlabel of het item in een label, wijs Verplaatsen aan en gebruik vervolgens een van de opdrachten in het menu Verplaatsen om het item te verplaatsen naar een andere locatie.
Daarvan, hoe in excel kolommen en rijen wisselen? Er zijn verschillende manieren om kolommen en rijen in Excel te wijzigen. Kolommen kunnen worden vergroot of verkleind door de breedte aan te passen, en rijen kunnen worden vergroot of verkleind door de hoogte aan te passen. Kolommen en rijen kunnen ook worden verplaatst door ze te slepen naar een andere plek in het werkblad.

Mensen vragen ook: hoe moet je transponeren?

Om een matrix te transponeren, gebruik je de volgende formule:
A' = (aij)
waarbij aij het i-de element van de j-de kolom is.

Door Rashidi Sheeler

Vergelijkbare artikelen

Waar kan ik Dragonball Z kijken? :: Wat heb je aan een draaitabel?
Handige links