Huis > W > Wat Heb Je Aan Een Draaitabel?

Wat heb je aan een draaitabel?

Een draaitabel dankt zijn naam aan het feit dat je enorm gemakkelijk, nl. door te slepen, kolommen en rijen van plaats kunt laten veranderen of kunt filteren. Werken met een draaitabel is alleen zinvol als er daadwerkelijk iets te analyseren valt: een namenlijst in een draaitabel plaatsen heeft geen zin.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Kan een draaitabel niet bewerken op een beveiligd blad?

Standaard is er geen manier om de draaitabel op een beschermd werkblad te vernieuwen, maar met de volgende VBA-code kunt u snel alle draaitabellen op het huidige werkblad vernieuwen wanneer de gegevens in uw oorspronkelijke tabel veranderen.

Vervolgens, wat kun je doen met een draaitabel?

Een draaitabel (Nederlandse vertaling van 'pivot table') in Excel is een 'uittreksel' of 'samenvatting' van jouw originele tabel met brongegevens. De draaitabel geeft je snel antwoord op eenvoudige vragen over je tabel, die je anders alleen met ingewikkelde formules zou kunnen beantwoorden. Wat is een kruistabel in Excel? Kruistabel tussen twee of meer categoriale variabelen.

Wil je de samenhang of het verschil zien tussen twee variabelen dan gebruik je een kruistabel. Een kruistabel wordt gemaakt op basis van de "Draaitabel" functie.

Wat dit betreft, hoe draaitabel invoegen?

Er zijn een paar stappen om een draaitabel in te voegen:
1. Selecteer de gegevens die u wilt gebruiken om de draaitabel te maken. Deze gegevens moeten in tabelvorm zijn, waarbij elke rij een ander record voorstelt en elke kolom een ander veld.
2. Klik op het tabblad Invoegen op het lint en vervolgens op Draaitabel in de groep Tabellen.
3. Kies in het dialoogvenster Draaitabel maken of u de gegevens in het huidige werkblad of in een externe gegevensbron wilt gebruiken en klik op OK.
4. Controleer in het dialoogvenster Kies de gegevens die u wilt analyseren of het gegevensbereik correct is en klik vervolgens op OK.
5. 5. In het dialoogvenster PivotTable Field List sleept u de velden die u wilt gebruiken naar de gebieden waar u ze wilt gebruiken. Sleep bijvoorbeeld een veld naar het gebied Rijlabels om het te gebruiken als een rijtitel, of sleep een veld naar het gebied Waarden om het te gebruiken voor berekeningen.
6. Als u klaar bent met het toevoegen van velden, klikt u op OK.
De draaitabel wordt ingevoegd in het werkblad en u kunt hem vervolgens naar wens opmaken en berekenen. Bovendien, waarom kan ik geen draaitabel maken? Er zijn verschillende redenen waarom u geen draaitabel kunt maken. De meest voorkomende reden is dat uw gegevens niet georganiseerd zijn op een manier die compatibel is met draaitabellen. Als uw gegevens bijvoorbeeld in één kolom staan, kunt u geen draaitabel maken. Bovendien vereisen draaitabellen dat alle gegevens numeriek zijn; als u tekstgegevens in uw spreadsheet hebt, moeten die worden verwijderd voordat u een draaitabel kunt maken. Tenslotte kan het zijn dat uw gegevens geen zinvolle patronen of trends bevatten die u met een draaitabel kunt analyseren. Als uw gegevens gewoon een lijst van ongerelateerde waarden zijn, kunt u geen draaitabel maken.

Gerelateerde artikelen

Kan draaitabel niet sorteren?

Klik op de draaitabel om opties te kiezen. Het tabblad Totalen en Filters vindt u in de opties van de draaitabel. Gebruik aangepaste lijsten bij het sorteren als het selectievakje is ingeschakeld.

Je kunt ook vragen hoe draaitabel vernieuwen?

Handmatig vernieuwen

  1. Klik op een willekeurige plaats in de draaitabel om de groep Hulpmiddelen voor draaitabellen op het lint weer te geven.
  2. Klik op Analyseren > Vernieuwen of druk op Alt+F5. Tip: Als u alle draaitabellen in uw werkmap tegelijk wilt bijwerken, klikt u op Analyseren >Alles vernieuwen.
Hoe werkt transponeren in Excel? U kunt als volgende celinhoud transponeren:
  1. Kopieer het celbereik.
  2. Selecteer de lege cellen waar u de getransponeerde gegevens wilt plakken.
  3. Klik op het tabblad Start op het pictogram Plakken en selecteer Transponeren plakken.

Hoe verwijder je een draaitabel in Excel?

Een draaitabel verwijderen

  1. Kies een willekeurige cel in de draaitabel om Hulpmiddelen voor draaitabellen op het lint weer te geven.
  2. Klik op Analyseren > Selecteren en kies Hele draaitabel.
  3. Druk op Delete.
En nog een vraag, hoe maak je een tabel in excel? In Excel, you create a table by selecting the cells that you want to include in the table, then click the "Insert" tab and click "Table."

Men kan zich ook afvragen: hoe maak je een kruistabel in excel?

De kruistabel maak je in Excel door eerst twee kolommen met gegevens aan te maken. Selecteer vervolgens de gegevens van beide kolommen (inclusief de kolomtitels). Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de geselecteerde gegevens en kies 'Insert Crosstab'.

Door Budd

Vergelijkbare artikelen

Waarom gebruik je een kruistabel? :: Hoe Excel vernieuwen?
Handige links