Huis > H > Hoe Tel Je Hoe Vaak Iets Voorkomt In Excel?

Hoe tel je hoe vaak iets voorkomt in Excel?

Selecteer een cel naast de lijst waarvan u het voorkomen van een woord wilt tellen en typ vervolgens deze formule = AANTAL. ALS (A2: A12; "Judy") erin en druk vervolgens op Enter, en u kunt het aantal keren dat dit woord voorkomt krijgen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Daarvan, wat is aantalarg in excel?

Met de functie AANTALARG worden cellen geteld die elk type informatie bevatten, inclusief foutwaarden en lege tekenreeksen (""). Als het bereik bijvoorbeeld een formule bevat die als resultaat een lege tekenreeks geeft, wordt die waarde met de functie AANTALARG geteld. Hoe tel je namen op in Excel? Manieren om cellen te tellen in een gegevensbereik

  1. Selecteer de cel waarin u het resultaat wilt weergeven.
  2. Klik op het tabblad Formules op Meer functies, wijs Statistisch aan en klik op een van de volgende functies: AANTALARG: Cellen tellen die niet leeg zijn.
  3. Selecteer het gewenste celbereik en druk op Return.

Trouwens, hoe vaak iets voorkomt?

Er zijn verschillende manieren om deze vraag te beantwoorden. Eén manier om deze te beantwoorden is te zeggen dat je, behalve hoe vaak iets voorkomt, ook kunt meten hoe lang het duurt voordat iets voorkomt, hoe vaak iets voorkomt, of hoeveel tijd er verstrijkt tussen twee voorvallen. Een andere manier om deze vraag te beantwoorden is te zeggen dat je, behalve hoe vaak iets voorkomt, ook de intensiteit van de gebeurtenissen kunt meten, of hoeveel tijd er verstrijkt tussen het begin en het einde van de gebeurtenissen. Bovendien, hoe werkt countif excel? De COUNTIF-functie in Excel telt het aantal cellen dat aan een bepaald criterium voldoet. U kunt COUNTIF bijvoorbeeld gebruiken om het aantal cellen te tellen dat een getal groter dan 10 bevat, of het aantal cellen dat het woord "Apple" bevat.
Om COUNTIF te gebruiken, moet u twee argumenten opgeven: het cellenbereik dat u wilt tellen en het criterium. Het criterium kan een getal, een celverwijzing of een tekststring zijn.
Bijvoorbeeld, de formule =COUNTIF(A1:A10,">10") telt het aantal cellen in het bereik A1:A10 dat een getal groter dan 10 bevat.
De functie COUNTIF wordt vaak gebruikt in combinatie met de functie SUM om het aantal cellen te tellen dat aan meerdere criteria voldoet. Bijvoorbeeld, de formule =SUM(COUNTIF(A1:A10,">10"),COUNTIF(B1:B10,"<5")) zou het aantal cellen in het bereik A1:A10 tellen dat een getal groter dan 10 bevat, en het aantal cellen in het bereik B1:B10 dat een getal kleiner dan 5 bevat.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Dus, hoe werkt subtotaal excel?

Subtotalen invoegen

  1. Als u de kolom wilt sorteren die de gegevens bevat waarop u wilt groeperen, selecteert u die kolom en gaat u naar het tabblad Gegevens.
  2. Klik op het tabblad Gegevens in de groep Overzicht op Subtotaal.
  3. Klik in het vak Bij elke wijziging in op de kolom naar subtotaal.
Dus, hoe kan ik het aantal gefilterde rijen tellen? Aantal (Auto-)gefilterde rijen tellen

Selecteer de cellen uit 1 kolom, en klik met rechtermuisknop rechts in de statusbalk. Zet daar op Aantal. Selecteer de cellen uit 1 kolom, en klik met rechtermuisknop rechts in de statusbalk. Zet daar op Aantal.

Daarvan, welke formule gebruiken in excel?

Excel

Gegevens
FormuleBeschrijvingResultaat
=A2+A3Telt de waarden in de cellen A1 en A2 op=A2+A3
=A2-A3Trekt de waarde in cel A2 af van de waarde in A1=A2-A3
Wat dit betreft, is niet gelijk aan in excel? In Excel, is niet gelijk aan betekent dat de waarden in de twee cellen niet identiek zijn. Dit kan betekenen dat ze verschillende waarden hebben, maar het kan ook betekenen dat de waarden in de twee cellen in verschillende formaten zijn opgeslagen.

Hoe vaak komt een waarde voor in een kolom Excel?

De functie COUNTIF in Excel telt het aantal keren dat een bepaalde waarde voorkomt in een rij of kolom.

Door Ungley Levendosky

Vergelijkbare artikelen

Hoe tel je gekleurde cellen in Excel? :: Hoe gebruik je Vlookup in Excel?
Handige links