Huis > H > Hoe Gebruik Je Vlookup In Excel?

Hoe gebruik je Vlookup in Excel?

ZOEKEN (VLOOKUP in de Engelse versie van Excel) staat voor Verticaal Opzoeken. Deze functie laat Excel een bepaalde waarde opzoeken in een kolom (een zogenaamde tabel array), om de waarde van een cel in een andere kolom, maar uit dezelfde rij terug te geven.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Daarvan, hoe bereken je een procent in excel?

Percentages berekenen

  1. Klik op een lege cel.
  2. Typ =42/50 en druk op Return. Het resultaat is 0,84.
  3. Selecteer de cel met het resultaat uit stap 2.
  4. Klik op het tabblad Start op . Het resultaat is 84,00%, het percentage juiste antwoorden in de toets.
Hoe maak je een formule in Excel? Een eenvoudige formule maken in Excel
  1. Klik op het werkblad op de cel waarin u de formule wilt invoeren.
  2. Typ het gelijkteken = en vervolgens de constanten en operatoren (maximaal 8192 tekens) die u in de berekening wilt gebruiken. Typ voor ons voorbeeld =1+1. Notities:
  3. Druk op Enter (Windows) of Return (Mac).

Wat betekent in een Excel formule?

De "in"-operator in een Excel-formule controleert of een bepaalde waarde binnen een bepaald bereik ligt. De syntaxis voor de "in" operator is "waarde in bereik". Bijvoorbeeld, de formule "A1 in B1:B10" geeft WAAR als de waarde in cel A1 ergens in het bereik B1:B10 ligt. Hoe gebruik je de als functie in Excel? De functie as in Excel kan worden gebruikt om een waarde te converteren van het ene gegevenstype naar het andere. U kunt de functie as bijvoorbeeld gebruiken om een tekstwaarde om te zetten in een getalwaarde. Om de functie as te gebruiken, moet u de waarde specificeren die moet worden geconverteerd en het gegevenstype waarnaar u de waarde wilt converteren. Bijvoorbeeld, om de tekstwaarde "1" te converteren naar een getal, gebruikt u de volgende formule: =as(1, "getal").

Gerelateerde artikelen

Hoe gebruik ik GPX bestanden?

Je kunt gpx gebruiken als je een fiets of wandel gps apparaat hebt. Je kunt het bestand openen met een app nadat je het hebt gedownload. De meeste apps zijn gratis.

Dienovereenkomstig, hoe bereken je het subtotaal?

Subtotalen worden berekend met een samenvattingsfunctie, zoals Som of Gemiddelde, met behulp van de functie SUBTOTAAL. U kunt meer dan één type samenvattingsfunctie voor elke kolom weergeven. Eindtotaal zijn afgeleid van detailgegevens, niet van de waarden in de subtotalen. Je kunt ook vragen hoe werkt subtotaal excel? Het opmaken van subtotalen

  1. Aan deze lijst kunnen we subtotalen toevoegen door een willekeurige cel in de tabel te selecteren en vervolgens het menu 'Data -> Subtotalen…' te kiezen.
  2. In dit scherm geven we aan dat Excel na iedere wijziging in Debiteur de som van de bedragen als subtotaal moet weergeven onder de gegevens.

Dus, hoeveel rijen zijn er in excel?

FunctieMaximumlimiet
Het totale aantal rijen en kolommen op een werkblad1.048.576 rijen en 16.384 kolommen
Kolombreedte255 tekens
Rijhoogte409 punten
Pagina-einden1.026 horizontaal en verticaal
Daarvan, is gelijk aan teken in excel? In Excel, het equal to (=) teken geeft aan dat je twee waarden wilt vergelijken. Als de waarden gelijk zijn, geeft Excel de waarde TRUE (WAAR) weer. Als de waarden niet gelijk zijn, geeft Excel de waarde FALSE (ONWAAR) weer.

Is niet gelijk aan teken?

Nee, het is niet hetzelfde. Het verschil tussen de twee is dat het niet-gelijkteken alleen werkt voor numerieke waarden en het gelijkteken ook voor stringwaarden.

Door Winny Lefort

Vergelijkbare artikelen

Hoe tel je hoe vaak iets voorkomt in Excel? :: Wat is het beste gratis office pakket?
Handige links