Huis > H > Hoe Gebruik Ik Als In Excel?

Hoe gebruik ik als in Excel?

Gebruik de functie ALS, een van de logische functies, om één waarde te retourneren als een voorwaarde waar is en een andere waarde als de voorwaarde onwaar is. Bijvoorbeeld: =ALS(A2>B2;"Budget overschreden";"OK") =ALS(A2=B2;B4-A4,"")

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Waar of niet waar Excel?

De ALS functie in Excel voert een logische vergelijking tussen twee waarden uit. Het resultaat van de ALS functie (IF) is WAAR (TRUE) of ONWAAR (FALSE). We kunnen bijvoorbeeld testen of de waarde in cel B2 groter is dan de waarde in cel A2. Zo ja, dan is het resultaat WAAR, zo niet, dan is het resultaat ONWAAR. Hoeveel voorwaarden kun je toevoegen in een als voorwaarden functie? In een if-condities functie kun je maximaal 255 verschillende condities toevoegen.

Is gelijk aan of groter dan Excel?

Er is geen eenvoudig antwoord op deze vraag, omdat het van een aantal factoren afhangt. In het algemeen is Excel een krachtiger hulpmiddel dan de meeste andere spreadsheets, maar er zijn enkele gebieden waar andere spreadsheets beter kunnen zijn. Google Sheets heeft bijvoorbeeld betere samenwerkingsfuncties, terwijl OpenOffice Calc meer geavanceerde functies heeft voor het werken met grote hoeveelheden gegevens.

Door Ellis Hafter

Vergelijkbare artikelen

Hoe geef je tussen aan in Excel? :: Hoe veilig is Excel wachtwoord?
Handige links