Huis > W > Waarom Werkt Sommen Als Niet?

Waarom werkt sommen als niet?

ALS zijn EN criteria, alleen de getallen die aan alle criteria voldoen worden opgeteld. Een cell kan nooit en huis en tuin en keuken zijn, daarom krijg je een 0. De reden waarom =SOMMEN. ALS(B1:B3;A1:A3;"=tuin";A1:A3;A2) 2 geeft is omdat je zegt de cellen in A1:A3 die A2 (tuin) zijn en die ook "tuin" zijn.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waarom kan ik geen zip bestanden openen?

Als u de hele map wilt uitpakken, klik er dan met de rechtermuisknop op, selecteer Alles uitpakken, en volg de instructies.

Welke volgorde is juist bij gebruik van de Sumif functie?

SUMIF (totaal berekenen met één voorwaarde)

Het eerste argument dat je invult is de range. Dit is het bereik waarin de voorwaarde voor de getallen die je wilt optellen zich bevindt. In dit geval de maand (A2:A10). Het volgende argument is criteria.
Wat is Optelbereik? Optelbereik: De cellen die je wilt optellen als aan de criteria wordt voldaan. Criteriumbereik: Het bereik dat moet voldoen aan de opgegeven criteria.

Hoe werkt verschuiving in Excel?

Met verschuiven in Excel kunt u cellen binnen uw werkblad verplaatsen. Om cellen te verplaatsen, selecteert u eerst de cellen die u wilt verplaatsen. Klik vervolgens op de knop Cellen verschuiven op het tabblad Home van het lint. Er verschijnt een keuzemenu. Hier kunt u kiezen om cellen omhoog, omlaag, naar links of naar rechts te verplaatsen. Mensen vragen ook: hoe maak ik van 2 cellen 1 cel in excel? Er zijn een paar verschillende manieren om van twee cellen één cel te maken in Excel. Eén manier is het gebruik van de CONCAT functie. Deze functie combineert de tekst van twee of meer cellen tot één cel. Om de CONCAT-functie te gebruiken, selecteert u de cel waar u de gecombineerde tekst wilt hebben en voert u =CONCAT(cel1, cel2) in. Vervang cell1 en cell2 door de cellen die u wilt combineren.
Een andere manier om van twee cellen één cel te maken is door de operator & te gebruiken. Deze operator voegt twee tekstreeksen samen. Om de operator & te gebruiken, selecteer je de cel waar je de gecombineerde tekst wilt hebben en typ je =cell1&cell2. Vervang cel1 en cel2 door de cellen die u wilt combineren.
U kunt ook de functie Tekst naar kolommen gebruiken om de inhoud van een cel op te splitsen in meerdere cellen. Om deze functie te gebruiken, selecteert u de cel met de tekst die u wilt splitsen en gaat u naar het tabblad Gegevens op het lint. Klik in de groep Hulpmiddelen voor gegevens op Tekst naar kolommen. In de wizard Tekst omzetten naar kolommen selecteert u Gedeeltelijk en klikt u op Volgende. In de volgende stap selecteert u het teken dat u wilt gebruiken om de celinhoud te splitsen en klikt u op Voltooien.

Gerelateerde artikelen

Kan DMG bestand niet openen Mac?

Er is geen manier om DMG bestanden te openen in Windows omdat ze geformatteerd zijn voor Macs. Je hebt hier een ander programma voor nodig. Als u een programma wilt installeren vanuit een DMG-bestand, zult u het Windows-installatiebestand moeten downloaden.

Dus, hoe maak je een tabel in excel?

U kunt een tabel maken en opmaken om gegevens visueel te groeperen en analyseren.

  1. Selecteer een cel in de gegevens.
  2. Selecteer Start > Opmaken als tabel.
  3. Kies een stijl voor de tabel.
  4. Stel in het dialoogvenster Opmaken als tabel het bereik met cellen in.
  5. Markeer als de tabel kopteksten bevat.
  6. Selecteer OK.
Vervolgens, hoe maak je een formule? Er zijn eigenlik twee manieren om zelf een formule te maken. Eerst moet je beslissen wat je y noemt en wat x. Meestal staat dat in de opdracht. Als de vraag is "Maak een formule voor P" of "stel een functievoorschrift op voor Z", dan betekent dat automatisch dat P of Z de y van je formule is.

Dus, hoe bereken je prijs in excel?

Het totaal berekenen als u het bedrag en het percentage weet

  1. Klik op een lege cel.
  2. Typ =15/0,75, en druk op RETURN. Het resultaat is 20.
  3. Selecteer de cel met het resultaat uit stap 2.
  4. Ga naar het tabblad Start en klik op Financiële getalnotatie. Het resultaat is €20,00, te weten de oorspronkelijke prijs van het shirt.
Dienovereenkomstig, hoe bereken je het percentage in excel? To calculate a percentage in Excel, you can use the following formula:
= percentage * 100
So if you want to calculate the percentage of a number, you would multiply that number by 100. For example, if you have the number 12 in cell A1, you could use the following formula to calculate the percentage:
= 12 * 100
This would give you the result 1200, which is the percentage of 12.

Trouwens, hoe doe je vermenigvuldigen in excel?

By the way, hoe doe je vermenigvuldigen in excel?
Om in Excel te vermenigvuldigen, gebruikt u de Asterisk (*) -symbool of de functie PRODUCT.
Om bijvoorbeeld 2,5 * 3,5 te vermenigvuldigen, typt u het volgende in een cel:
2,5*3,5
of
=PRODUCT(2,5;3,5)
De uitkomst is 8,75.

Door Coveney Zagar

Vergelijkbare artikelen

Hoe doe je vermenigvuldigen in Excel? :: Waarom kan ik Excel niet bewerken?
Handige links