Huis > H > Hoe Werkt Somproduct Excel?

Hoe werkt Somproduct Excel?

Voorbeeld 1

Als u de formule wilt maken met behulp van de bovenstaande voorbeeldlijst, typt u =SOMPRODUCT(C2:C5;D2:D5) en drukt u op Enter. Elke cel in kolom C wordt vermenigvuldigd met de bijbehorende cel in dezelfde rij in kolom D en de resultaten worden opgeteld. Het totale bedrag voor de boodschappen is $ 78,97.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Hoe maak ik van 1 cel 2 cellen?

De inhoud van een cel splitsen in twee of meer cellen

  1. Selecteer de cel of cellen waarvan u de inhoud wilt splitsen.
  2. Klik op het tabblad Gegevens in de groep Gegevenshulpmiddelen op Tekst naar kolommen.
  3. Kies Gescheiden als deze optie nog niet is geselecteerd en klik vervolgens op Volgende.
Je kunt ook vragen hoe haal je spatie weg in excel? Selecteer de tekst waarvan je de spaties wilt verwijderen; Typ de volgende sneltoets-combinatie: CONTROL + H; Zoek alles met een spatie en vervang het voor niets.

Waarom kan ik cellen niet samenvoegen Excel?

Er zijn verschillende redenen waarom u cellen niet kunt samenvoegen in Excel. De meest voorkomende reden is dat de cellen die u wilt samenvoegen niet naast elkaar liggen. Om cellen samen te voegen moeten ze naast elkaar liggen. Een andere reden waarom u cellen niet kunt samenvoegen is als de cellen die u wilt samenvoegen deel uitmaken van een tabel. Om cellen die deel uitmaken van een tabel samen te voegen, moet je eerst de hele tabel selecteren. Tenslotte kunt u geen cellen samenvoegen die gegevens bevatten. Hoe werkt Subtotaal Excel? Subtotaal is een functie in Excel waarmee u snel en eenvoudig een subtotaal van een bepaald cellenbereik kunt berekenen. De functie heeft twee argumenten: het cellenbereik waarvan het subtotaal moet worden berekend en het type subtotaal dat moet worden berekend. Er zijn 11 verschillende soorten subtotalen die berekend kunnen worden:
1. Gemiddelde
2. Telling
3. GraafA
4. Max
5. Min
6. Product
7. StdDev
8. StdDevp
9. Som
10. Var
11. Varp
Het eerste argument (het celbereik waarvan het subtotaal moet worden berekend) is verplicht, maar het tweede argument (het type subtotaal dat moet worden berekend) is optioneel. Indien geen tweede argument wordt opgegeven, berekent Excel standaard een som.
Om de functie Subtotaal te gebruiken, selecteert u de cel waar u het subtotaal wilt zien en voert u het volgende in de formulebalk in:
=SUBTOTAL(type, bereik)
Waarbij "type" het nummer is van het type subtotaal dat u wilt berekenen, en "bereik" het cellenbereik is waarvan u het subtotaal wilt berekenen.
Om bijvoorbeeld de som van het bereik A1:A10 te berekenen, voert u het volgende in de formulebalk in:
=SUBTOTAL(9, A1:A10)

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Hoe tel je rijen op in Excel?

Als u snel rijen wilt tellen die gegevens bevatten, selecteert u alle cellen in de eerste kolom van die gegevens (mogelijk niet kolom A). Klik op de kolomkop. Op de statusbalk in de rechterbenedenhoek van Excel venster ziet u het aantal rijen. Daarvan, hoe tel je uren op in excel? Tijd optellen

  1. Voer 6:45 in cel B2 in en voer 9:30 in cel B3 in.
  2. Voer in cel B4 =B2+B3 in en druk vervolgens op Enter. Het resultaat is 16:15, 16 uur en 15 minuten, voor de voltooiing van de twee taken. Tip: U kunt ook tijden optellen met de functie AutoSom om getallen op te tellen.

Mensen vragen ook: is vermenigvuldigen keer of gedeeld door?

Bij het vermenigvuldigen van twee getallen wordt een getal een aantal keren bij zichzelf opgeteld. De omgekeerde ofwel de tegengestelde bewerking van vermenigvuldigen is delen. De x is het bewerkings- ofwel het keerteken voor vermenigvuldigen. Wat is een herhaalde optelling? Het is een manier van tellen waarbij je telkens dezelfde hoeveelheid toevoegt. Bijvoorbeeld, als je twee keer een groep van drie objecten hebt, kun je die groepen optellen door twee keer drie objecten te tellen.

Vervolgens, wat is de vulgreep in excel?

De filler handle is een grijpbare grijper die wordt weergegeven wanneer je met de muis over de rechter-onderhoek van een geselecteerd cellenbereik beweegt. U kunt de filler handle gebruiken om de grootte van het geselecteerde bereik te wijzigen door de rechter-onderhoek van het geselecteerde bereik naar een andere positie te slepen.

Door Franciskus

Vergelijkbare artikelen

Waarom geeft mijn formule in Excel geen resultaat? :: Hoe doe je vermenigvuldigen in Excel?
Handige links