Huis > H > Hoe Rijen En Kolommen Omdraaien Excel?

Hoe rijen en kolommen omdraaien Excel?

Rij wordt kolom

Klik op de rechtermuisknop en kies voor Kopiëren; Ga nu in een lege cel staan en kies via de rechtermuisknop voor Plakken speciaal; Zet een vinkje bij Transponeren; U hoeft nu alleen nog maar op OK te klikken om de rijen en kolommen om te wisselen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Hoe werkt transponeren in Excel?

U kunt als volgende celinhoud transponeren:

  1. Kopieer het celbereik.
  2. Selecteer de lege cellen waar u de getransponeerde gegevens wilt plakken.
  3. Klik op het tabblad Start op het pictogram Plakken en selecteer Transponeren plakken.
Bovendien, hoe zet ik meerdere rijen vast in excel? Als je meerdere rijen en of kolommen wilt blokkeren, dan selecteer je de cel waarboven je de rijen en links daarvan de kolommen wilt blokkeren. Dus je plaatst de cursor in C3 als je de eerste twee rijen en de eerste twee kolommen wilt vastzetten. Klik vervolgens op Beeld, Blokkeren en dan Titels blokkeren.

Hoe laat je tekst doorlopen in Excel?

Als u tekst wilt laten doorlopen in Excel, moet u een functie gebruiken die "CONCATENATE" heet. CONCATENATE neemt de tekst van twee of meer cellen en combineert deze in één cel. Dienovereenkomstig, hoe kun je een cel splitsen in excel? Er zijn een paar manieren om een cel in Excel te splitsen. De meest gebruikelijke manier is om de functie Tekst naar kolommen te gebruiken. Om deze functie te gebruiken, selecteert u de cel of cellen die u wilt splitsen. Ga vervolgens naar het tabblad Gegevens op het lint en klik op de knop Tekst naar kolommen. Dit opent de wizard Tekst omzetten naar kolommen. Selecteer op de eerste pagina van de wizard de optie Delimited en klik op Next. Op de volgende pagina selecteert u het juiste scheidingsteken voor uw gegevens. Als uw gegevens bijvoorbeeld worden gescheiden door komma's, selecteert u de optie Komma. Klik vervolgens op Voltooien. Uw gegevens worden opgesplitst in afzonderlijke kolommen.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Hoe draai je tekst in Excel?

De tekstrichting wijzigen in een cel

  1. Selecteer een cel, rij, kolom of bereik.
  2. Selecteer Start > Richting. en selecteer een optie. U kunt uw tekst omhoog, omlaag, rechtsom of linksom draaien of tekst verticaal uitlijnen:
Hoe moet je transponeren? Dit is vaak het geval bij blaasinstrumenten. Transponeren doe je door als eerste te bepalen hoeveel tonen je omhoog of omlaag wilt. Hiervoor pak je de eerste noot van het liedje en kijk je naar welke hogere of lagere noot je wil transponeren. Bijvoorbeeld van C naar D.

Vervolgens, is kolom horizontaal of verticaal?

Een tabel bestaat uit rijen en kolommen. Bij een rij gaat het om de horizontale hokjes van links naar rechts. Bij een kolom gaat het om de verticale hokjes van boven naar beneden. Hoe Transponeer je een matrix? Om een array te transponeren, gebruik je de methode transpose(). Dit is een inbuilt functie in het NumPy-pakket. Het pakket moet eerst geïmporteerd worden.
import numpy as np

# oorspronkelijke array
arr = [[1, 2, 3],
[4, 5, 6]]

# gebruik transpose-methode
result = np.transpose(arr)

# resultaat
print("resultaat:", result)

Hoe kan ik in Excel meerdere rijen en kolommen blokkeren?

Je kunt meerdere rijen en kolommen blokkeren in Excel door ze te selecteren en vervolgens op de knop 'Blokkeren' te klikken in de 'Bewerken' tabblad.

Door Bigg

Vergelijkbare artikelen

Hoe voeg je een extra kolom toe in Excel? :: Wat is een tabblad in Excel?
Handige links