Wat is Google Nexus?

Een lijn smartphones en tablets ontwikkeld door Google en verschillende hardwarepartners. De Google Nexus debuteerde begin 2010 voor het eerst als de Nexus One en tegenwoordig bestaat de lijn uit de Google Nexus 4-, Nexus 7- en Nexus 10-apparaten. Google Nexus-apparaten worden aangedreven door het open source mobiele besturingssysteem Android van Google.

Hier is een overzicht van de drie Google Nexus-apparaten die momenteel beschikbaar zijn:

Google Nexus 4: Een 4.7-inch smartphone van LG en Google die rechtstreeks bij Google Play kan worden gekocht zonder verplichtingen of contract met een provider. De Nexus 4 biedt een 4.7-inch display met een resolutie van 1280 x 768, beschermd door Corning Gorilla Glass 2. De prijzen voor de Nexus 4 beginnen bij $ 299, en het concurreert met smartphones zoals de Apple iPhone, andere door Google aangedreven apparaten zoals de Samsung Galaxy Smartphones met S III en Microsoft Windows Phone 8.

Google Nexus 7: Een 7-inch tabletcomputer ontwikkeld door Google en Asus met v4.2 (“Jelly Bean”) van het mobiele Android-besturingssysteem. De prijzen voor de Nexus 7 beginnen bij $ 199, en het concurreert met tablets zoals de Apple iPad Mini, Amazon’s Kindle Fire HD en de NOOK Tablet HD.

Google Nexus 10: Een 10-inch tabletcomputer van Google en Samsung met een scherm van 2560 × 1600, 300 pixels per inch en ondersteuning voor meerdere gebruikers. De prijs voor de Nexus 10 begint bij $ 399, en het concurreert met tablets zoals de Apple iPad 4 en Microsoft Surface met Windows 8 Pro.