Wat is sociale afstand?

Sociale afstand nemen verwijst naar opzettelijke acties die door individuen en gemeenschappen worden ondernomen om menselijke sociale interactie te verminderen, vaak in een poging om de verspreiding van besmettelijke infecties te voorkomen. Sociale afstand nemen begon de krantenkoppen te domineren in de nasleep van de COVID-2020 coronavirus-pandemie in 19.

De rol van technologie bij het vergemakkelijken van sociale afstand

Technologie speelt een grote rol bij het helpen van werk op afstand, aangezien het wijdverbreide gebruik van mobiele apparaten, wifi, internet van technologie (IoT) -dingen en apps zoals FaceTime en Google Classroom sociale interactie, werkproductiviteit en educatief leren mogelijk maken zonder persoonlijk moeten zijn of in een kantoor- of klaslokaalomgeving.

Sociale afstand nemen betekent echter niet volledig sociaal isolement, aangezien experts doorgaans onderschrijven dat ze nog steeds in kleine groepen kunnen vergaderen, buiten in openbare parken kunnen gaan of bijvoorbeeld boodschappen kunnen doen.

In plaats daarvan, met sociale afstandelijkheid, het afzien van het bijwonen van grote groepsbijeenkomsten zoals sportevenementen, conferenties, kerk en school, terwijl ook het gebruik van technologie om thuiswerken en / of leren op afstand te vergemakkelijken (dwz e-learning of afstandsonderwijs), is in hoge mate aangemoedigd om de mogelijke verspreiding van infectieziekten te helpen beperken.

Afbeeldingsbron: Joshua Weitz van Georgia Tech

De elegante (en enge) wiskunde achter sociale afstand

Sociale afstand nemen is gebaseerd op de dramatisch toenemende kans op verspreiding van een infectieziekte naarmate de omvang van een sociale bijeenkomst toeneemt. Gebaseerd op een wiskundig rapport van kwantitatief bioloog Joshua Weitz van Georgia Tech en de verwachte 20,000 gevallen van COVID-19 in de VS (op dat moment), in een kleine groep van ongeveer 10 individuen, zou er slechts een kans van 0.061% zijn een deelnemer zou besmet zijn met het virus.

Aan de andere kant zou het bijwonen van een sport- of soortgelijk evenement met 10,000 mensen de kans vergroten tot 45%, en het bijwonen van een enorm sportevenement zoals March Madness basketbal of de Super Bowl zou een kans van bijna 100% creëren dat ten minste één persoon dat zou doen. besmettelijke ziekten dragen en waarschijnlijk verspreiden.