Wat is op locatie?

On-premise is de software en technologie die zich binnen de fysieke grenzen van een onderneming bevindt, vaak in het datacenter van het bedrijf, in plaats van op afstand op gehoste servers of in de cloud te draaien.

Door software te installeren en uit te voeren op hardware die zich in de gebouwen van het bedrijf bevindt, heeft internettechnologie (IT) -personeel fysieke toegang tot de gegevens en kan het de configuratie, het beheer en de beveiliging van de computerinfrastructuur en gegevens rechtstreeks controleren.

On-premises vs. SaaS- en cloudoplossingen

Ook wel ‘on-premise’ of on-premise genoemd, on-premise software is de meer traditionele methode om met bedrijfssoftware te werken en vereist doorgaans een softwarelicentie voor elke server en / of eindgebruiker die met de software gaat werken .

Aan de andere kant van het spectrum bevinden zich gehoste services voor het beheer van gegevens en openbare cloudoplossingen, waarbij derden verantwoordelijk zijn voor het beheren en beveiligen van de infrastructuur waarin de gegevens zijn opgeslagen op hun servers.

Deze software-as-a-service (SaaS) en cloud computing-alternatieven voor on-premise software worden vaak overwogen vanwege hun mogelijke kostenbesparingen die het gevolg zijn van lagere uitgaven in verband met personeel, stroomverbruik, onderhoud en beveiliging.

Hybride oplossingen

Een derde optie die de laatste jaren steeds populairder is geworden, zijn hybride oplossingen zoals Microsoft Azure Stack, waarmee ondernemingen bepaalde workloads en applicaties on-premise kunnen draaien en tegelijkertijd de cloud kunnen gebruiken voor andere workloads.