Wat is taart (android codenaam)?

Pie is de officiƫle Android-codenaam voor de 9.0-update van het open source mobiele Android-besturingssysteem en de 16e grote release voor het extreem populaire mobiele besturingssysteem. Android Pie volgt de Android 2017 Oreo-release van 8.

Android 9 Pie arriveerde op 6 augustus 2018 op Google Pixel en de Essential Phone-apparaten, nadat Google eerder dit jaar in maart was aangekondigd als Android P.

Wat is er nieuw in Android Pie

Het centrale thema van de updates van Android 9 Pie is de hulp van kunstmatige-intelligentietechnologie om het besturingssysteem te helpen zich aan te passen aan de specifieke patronen van de primaire gebruiker van de smartphone, waardoor het dagelijkse gebruik van het apparaat voor klanten een fluitje van een cent wordt.

Dit speelt zich af in nieuwe functies zoals Adaptive Brightness en Adaptive Battery, die in de loop van de tijd leren hoe het Android Pie-apparaat wordt gebruikt en apps en services op de achtergrond maximaliseren voor een optimale levensduur en optimaal gebruik van de batterij, evenals app-acties, die voorspellen wat een gebruiker waarschijnlijk zal zijn. doe het volgende en bereidt het apparaat voor met acties die bedoeld zijn om de gebruiker te helpen, zoals het laden van een favoriete muziekafspeellijst zodra draadloze oortelefoons worden ingeschakeld en aangesloten.

Andere verbeteringen en nieuwe functies om het gebruik in Android Pie te verbeteren, zijn onder meer een Digital Wellbeing Dashboard, vergelijkbaar met de Screen Time-functie van Apple iOS, die de gebruiker rapporten geeft over de schermtijd en het telefoongebruik en tijdslimieten voor gebruik kan instellen.

Zoals bij de meeste updates van het mobiele besturingssysteem, profiteert Android Pie ook van verschillende ontwerpelementwijzigingen voor een meer gemoderniseerde, samenhangende look, en Android 9 Pie heeft ook een nieuw ontworpen instellingenconsole.

De Pie-release van het mobiele Android-besturingssysteem volgt een aantal eerdere updates voor Android, waaronder Cupcake (v1.5), Donut (v1.6), Eclair (v2.0), FroYo (v2.2), Gingerbread (v2.3. 3.0), Honeycomb (v4.0), Ice Cream Sandwich (v4.1), Jelly Bean (v4.2, v4.3 en v4.4), KitKat (v5.0), Lollipop (v6.0) Marshmallow ( v7.0), Nougat (v8.0) en de eerder genoemde Android Oreo (vXNUMX).