Wat is nougat?

Nougat is de officiĆ«le Android-codenaam voor de 7.0-update van het open source mobiele Android-besturingssysteem. Nougat begon in september 2016 met de uitrol om mobiele Android-smartphones te selecteren als de opvolger van de “Marshmallow” Android 6.0-release, waarbij Android One en Nexus 6 en latere apparaten als eerste op de lijst stonden om de nieuwe mobiele OS-update te ontvangen.

Wat is er nieuw in Nougat

Android 7 Nougat voegt belangrijke nieuwe functies toe, zoals Split Screen voor echte multitasking, een Doze on the Go-functie om batterijvermogen te besparen wanneer een gebruiker onderweg is, verbeteringen aan meldingen in de vorm van Notification Direct Reply en gebundelde meldingen, nieuwe beveiligingsfuncties zoals Direct Boot en bestandsgebaseerde codering, een Databesparingsmodus, de mogelijkheid om Snelle instellingen aan te passen en meer.

Google ontwikkelde Android Nougat ook met het oog op prestaties, met name op grafisch gebied. Het bedrijf introduceerde een Virtual Reality-modus en Vulkan API-technologie in Nougat om game-ontwikkelaars controle te geven over de GPU om de gaming-mogelijkheden op Nougat-apparaten te maximaliseren.

De Nougat-release van het mobiele Android-besturingssysteem volgt een aantal eerdere updates voor Android, waaronder Cupcake (v1.5), Donut (v1.6), Eclair (v2.0), FroYo (v2.2), Gingerbread (v2.3. 3.0), Honeycomb (v4.0), Ice Cream Sandwich (v4.1), Jelly Bean (v4.2, v4.3 en v4.4), KitKat (v5.0), Lollipop (v6.0) en de eerder genoemde Marshmallow (v8.0). Nougat zelf werd gevolgd door Android Oreo (v9.0) en Android Pie (vXNUMX).