Wat is Android-marshmallow?

Marshmallow is de officiële Android-codenaam voor de aanstaande 6.0-update van het open source mobiele Android-besturingssysteem. Marshmallow werd voor het eerst aangekondigd op Google I / O in mei 2015 als de Android M-release, en het mobiele besturingssysteem maakte eind 2015 zijn officiële debuut als de opvolger van de “Lollipop” Android 5.0-release.

In tegenstelling tot zijn voorgangers ontbrak Android Marshmallow aanvankelijk een bijnaam met dessertthema toen het voor het eerst werd aangekondigd, deels om anticipatie op de software op te bouwen. Google heeft de naam Marshmallow echter op 17 augustus 2015 onthuld, toen het officieel de Android 6.0 SDK en de derde softwarevoorbeeld van Marshmallow voor Nexus-apparaten uitbracht.

Wat is er nieuw in Marshmallow

Android Marshmallow verfijnt de verbeterde Material Design-gebruikersinterface die voor het eerst debuteerde in Lollipop, en voegt ondersteuning toe voor het nieuwe Android Pay-systeem, samen met beter app-beheer, verbeterde batterijduur en ingebouwde ondersteuning voor vingerafdrukverificatie en USB Type-C.

Marshmallow biedt ook verbeteringen aan de zoektechnologie voor virtuele assistenten van Google Now. Google Now in Marshmallow omvat contextuele vaardigheden en locatiebewustzijn, zowel in termen van geografische locatie als locatie binnen de telefoon zelf via de nieuwe “Now on Tap” -functionaliteit. “Now on Tap” biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om Google Now-toegang tot apps in te bouwen, waardoor contextuele hulp rechtstreeks binnen apps wordt geboden.

De Marshmallow-release van het mobiele Android-besturingssysteem volgt een aantal eerdere updates voor Android, waaronder Cupcake (v1.5), Donut (v1.6), Eclair (v2.0), FroYo (v2.2), Gingerbread (v2.3. 3.0), Honeycomb (v4.0), Ice Cream Sandwich (v4.1), Jelly Bean (v4.2, v4.3 en v4.4), KitKat (v5.0) en Lollipop (vXNUMX).

Android Nougat (v7.0) arriveerde in september 2016 als opvolger van Marshmallow.