Wat is lolly?

Lollipop is de Android-codenaam met dessertthema voor de 5.0-update van het open source mobiele Android-besturingssysteem. Lollipop debuteerde in november 2014 als opvolger van de Android-release “KitKat”.

Wat is er nieuw in Android Lollipop

De meest opvallende verandering in Android Lollipop 5.0 is een verbeterde gebruikersinterface genaamd Material Design, die heldere kleuren, gelaagdheid en subtiele schaduwen gebruikt om de algehele gebruikerservaring te verbeteren. De nieuwe Material Design-interface wordt aangevuld met extra functies zoals ondersteuning voor meerdere gebruikers en een gastgebruikersaccountoptie, een nieuw meldingssysteem, ondersteuning voor 64-bits CPU’s, Project Volta voor het verbeteren van de levensduur van de batterij en meer.

Continuïteit op Android-apparaten is een andere belangrijke ontwikkeling in Android Lollipop. Het nieuwe mobiele besturingssysteem draagt ​​automatisch informatie over en zorgt voor naadloze integratie tussen Android Lollipop-smartphones, tablets, Android Wear en andere mobiele apparaten.

Lollipop volgt een aantal eerdere updates voor Android, waaronder Cupcake (v1.5), Donut (v1.6), Eclair (v2.0), FroYo (v2.2), Gingerbread (v2.3), Honeycomb (v3.0. 4.0), Ice Cream Sandwich (v4.1), Jelly Bean (v4.2, v4.3 en v4.4) en KitKat (vXNUMX).

Zie ook “Een inleiding tot mobiele apparaten” in het gedeelte Snelle referentie van Kompoos.