Venmo

Venmo is een peer-to-peer (P2P) mobiele betalingsapp die beschikbaar is voor iOS- en Android-gebruikers en waarmee snelle en eenvoudige geldoverdrachten tussen individuen mogelijk zijn. De app beschikt over een feed die lijkt op sociale media die zich onderscheidt van andere apps voor geldoverdracht. Gebruikers kunnen geld verzenden of aanvragen met met emoji versierde berichten die de betreffende overschrijving beschrijven. Deze berichten verschijnen in een feed in Facebook-stijl die andere gebruikers kunnen zien als ze Venmo-vrienden zijn. Het dollarbedrag blijft altijd privé.

Hoe Venmo werkt

Venmo is in wezen een tussenpersoon tussen de twee bankrekeningen van de gebruikers die geld uitwisselen. Na het installeren van de app en het koppelen van het Venmo-account aan hun creditcard, betaalpas of betaalrekening, kunnen gebruikers onmiddellijk beginnen met het uitwisselen van geld met anderen.

Venmo is gratis voor betalingen die worden gefinancierd met een bankrekening, betaalpas of prepaid-betaalpas. Als gebruikers een betaling met creditcard willen, zijn er transactiekosten van 3 procent. Als een gebruiker een onmiddellijke overboeking wil, wat betekent dat het geld binnen een half uur wordt afgeleverd, zijn er transactiekosten van 1 procent. Venmo wordt beheerd door PayPal, dus zowel de afzender als de ontvanger moeten in de Verenigde Staten wonen.

Niet-geverifieerde gebruikers kunnen slechts $ 299.99 per week overmaken. Zodra een gebruiker zijn identiteit heeft geverifieerd door een identificatie zoals burgerservicenummer, postcode en geboortedatum op te geven, wordt de limiet verhoogd naar $ 4,999.99 per week.

Is Venmo veilig?

Omdat Venmo rechtstreeks is gekoppeld aan bankrekeningen van consumenten, moet het worden gehouden aan de hoogste veiligheidsnormen. Venmo gebruikt gegevensversleutelingstechnologie om gebruikers te beschermen tegen ongeautoriseerde transacties. Het slaat ook gebruikersinformatie op servers op beveiligde locaties op. Inlogopties op basis van een pincode en vingerafdruk zijn beschikbaar, samen met tweefactorauthenticatie. Als een gebruiker zijn telefoon kwijtraakt of vermoedt dat iemand zijn Venmo-account gebruikt zonder dat hij het weet, kan hij op afstand uitloggen op de officiële website van Venmo.

Venmo alternatieven

Verschillende online betalingssystemen en peer-to-peer-apps zijn onder meer:

  • Google Pay: Een digitaal portemonneeplatform waarmee gebruikers gratis geld vanaf hun bankrekening kunnen verzenden via Gmail.
  • Payoneer: Een online betalingssysteem waarmee geld kan worden overgeboekt naar waar ook ter wereld en waarmee u ook aankopen kunt doen via een prepaid Mastercard.
  • TransferWise: Met deze app kunnen gebruikers geld overmaken naar consumenten in 59 landen, waarbij regelmatig nieuwe valuta’s worden toegevoegd.
  • PayPal: Een populaire betalingsapplicatie waarmee gebruikers geld kunnen overboeken van en naar in de VS gevestigde bankrekeningen en andere buitenlandse rekeningen.