Zoom

Zoom is een videocommunicatietoepassing in de cloud waarmee gebruikers virtuele video- en audioconferenties, webinars, live chats, schermdeling en andere samenwerkingsmogelijkheden kunnen opzetten. Zoom ondersteunt Linux-, iOS-, Windows- en Android-platforms.

Wanneer wordt verwezen naar een afbeelding of afbeelding, beschrijft de term zoom de functie van het focussen op een gedeelte van een afbeelding en het vergroten van de totale grootte voor meer details.

Zoomfuncties

  • Virtuele achtergrond: Met Zoom kunnen gebruikers virtuele achtergronden instellen om rommel te verbergen, afleidingen te elimineren of branding te benadrukken.
  • Kalender integratie: De applicatie wordt geleverd met zowel een Zoom Scheduler-extensie als een plug-in voor Outlook, afhankelijk van uw behoeften voor gebruik met een bestaand agendasysteem. Hiermee kunnen gebruikers gemakkelijk van een vergadering een “Zoom-vergadering” maken.
  • Wachtkamer: Voor meer veiligheid kunnen Zoom-deelnemers worden vastgehouden in een virtuele wachtruimte. De gastheer kan deelnemers een voor een of allemaal tegelijk toelaten.
  • Scherm delen: Meerdere gebruikers kunnen hun schermen tegelijkertijd delen.
  • Uiterlijk verbetering: Zoom bevat een ‘Touch-up My Appearance’-instelling die een zachte focus over het scherm toepast voor diegenen die hun video-uiterlijk willen verbeteren.

Zoombommen

Zoombombing verwijst naar het ongewenst en storend binnendringen van mensen in een videoconferentiegesprek. Bij een typisch zoombombing-incident wordt een Zoom-sessie gekaapt door een gebruiker die toegang heeft gekregen tot de sessie zonder te zijn uitgenodigd en materiaal invoegt dat onzedelijk, obsceen, racistisch of antisemitisch van aard is, waardoor de sessie wordt beëindigd. Zoombombing kwam begin 2020 voor, toen de pandemie voor een hausse in Zoom-sessies zorgde. Nu heeft Zoom met een wachtwoord beveiligde oproepen geïmplementeerd, waardoor ongeautoriseerde toegang wordt verminderd.

Zoom prijzen

Zoom biedt vier prijsniveaus:

  • Zoom gratis: De gratis versie van Zoom biedt onbeperkte vergaderingen, maximaal 100 deelnemers aan een videogesprek en een maximale vergadertijd van 40 minuten. Vergaderingen kunnen niet worden opgenomen.
  • Zoom Pro: De eerste van drie betaalde opties. Gastheren kunnen persoonlijke vergaderings-ID’s maken voor terugkerende Zoom-vergaderingen. Vergaderingen kunnen worden opgenomen en hebben een maximale vergadertijd van 24 uur.
  • Zoom Zakelijk: De tweede van drie betaalde opties. Vergaderingen kunnen worden voorzien van vanity-URL’s en bedrijfsbranding. Opname van Zoom-vergaderingen kan worden getranscribeerd en opgeslagen in de cloud. De Business-optie wordt ook geleverd met klantenondersteuning.
  • Zoom Enterprise: De derde en duurste van drie betaalde opties. Dit plan is bedoeld voor bedrijven met 1,000+ werknemers. Het biedt onbeperkte cloudopslag voor opnames, een klantensuccesmanager en kortingen op webinars en Zoom Room.