adobe

Adobe Inc. is een technologiebedrijf dat softwaretoepassingen maakt met een creatief ontwerpvoorsprong. Het heeft tot doel “de wereld te veranderen door middel van digitale ervaringen” en overbrugt de kloof tussen kunst en technologie. Adobe realiseert zich dat digitale ervaring zowel alledaags als essentieel is voor de huidige beroepsbevolking en het onderwijs. Het biedt platforms voor studenten, docenten, ontwerpers, marketeers, makers, videografen en meer.

Adobe is in 1982 opgericht in Californië. Het eerste product was PostScript, een paginabeschrijvingstaal voor het maken van printvriendelijke documenten (evenals een programmeertaal). De makers van Adobe hielpen ook bij het ontwerpen van lettertypen. Adobe begon in 1985 met de ontwikkeling van zijn beroemde Illustrator-applicatie.

Adobe Flash was een platform voor media-inhoud dat sindsdien is stopgezet door Adobe. Het gerelateerde product Flash Player is software voor het bekijken van video’s en andere multimedia-inhoud op computers. Flash Player is een van de beroemdste computerproducten van Adobe, waarmee gebruikers door Flash gemaakte media-inhoud (zoals video’s en afbeeldingen) in hun browser kunnen bekijken. Eind 2020 besloot Adobe ook Flash Player stop te zetten.

Adobe-producten

Adobe Creative Cloud

Een van de bekendste aanbiedingen van Adobe is misschien wel de suite met creatieve ontwerpsoftware. De Creative Cloud is beschikbaar voor individuen, maar Adobe biedt deze ook tegen gereduceerde tarieven aan voor studenten, docenten, klaslokalen en hele scholen. Enkele van de Creative Cloud-softwareopties worden hieronder vermeld:

  • Adobe Animate is software voor computeranimatie, grafisch ontwerp, ontwerp van videogames en meer.
  • Illustrator, hierboven vermeld, is een grafisch ontwerpplatform voor digitale en gedrukte documenten.
  • Photoshop is een beeldbewerkingsplatform waarmee gebruikers afbeeldingen kunnen retoucheren, afbeeldingskenmerken kunnen wijzigen en tekeningen aan afbeeldingen kunnen toevoegen.
  • Lightroom is een platform voor het bewerken van meerdere foto’s, het maken van albums en het delen met anderen in de cloud.
  • Voorraad biedt een verzameling stockfoto’s die ontwerpers in creatieve inhoud kunnen plaatsen.
  • Premiere Pro is software voor het produceren en monteren van filminhoud.
  • InDesign is een documentontwerpplatform voor het instellen van boekpagina’s, tijdschriftverspreidingen en elk ander kruispunt van tekst en afbeeldingen.

Adobe Marketing

Adobe Analytics biedt bedrijven webanalyses met machine learning-mogelijkheden en integreert klantgegevens uit veel verschillende bronnen, zodat bedrijven tijdig inzicht hebben in de behoeften van de klant.

Adobe’s Commerce Cloud biedt B2B- en B2C-software die kan worden geïntegreerd met andere Adobe-platforms en verbinding kan maken met vele verbonden applicaties en apparaten, ook binnen Internet of Things. Het is eigen aan de cloud en kan worden geïntegreerd met andere bedrijfssoftware (zoals CRM).

Adobe Campaign biedt een visualisatie van de klantreis, zodat bedrijven die gegevens kunnen gebruiken om een ​​sterkere, aantrekkelijkere campagne te maken.

Adobe Business

Adobe Acrobat is het platform voor het maken van PDF-documenten. Adobe Acrobat Reader en Pro DC bieden andere mogelijkheden (zoals het bewerken en exporteren van PDF’s naar andere formaten).

Adobe Sign is het platform voor elektronische handtekeningen van het bedrijf. Bedrijven kunnen Adobe Sign implementeren voor belangrijke documenten die veilig moeten zijn en moeten worden ondertekend door meerdere gebruikers.