Netwerk toegangscontrole

Netwerktoegangscontrole is een allesomvattende benadering voor het beveiligen van alle plaatsen in een netwerk die gebruikers kunnen betreden. Netwerktoegangscontrole (of NAC) is gericht op het beheren van de toegang van gebruikers tot het privénetwerk van een bedrijf om te voorkomen dat aanvallers gevoelige gegevens bereiken. Enkele methoden om netwerktoegang te beheren zijn:

Eindpunten beveiligen naarmate teams overschakelen naar werken op afstand en werknemers verbinding maken met meer apparaten, wordt eindpunttechnologie een grotere uitdaging om te beheren. Bedrijven moeten beleid opstellen voor het hebben van wachtwoorden op bedrijfsapparaten en misschien een virtueel privénetwerk implementeren voor alleen werkapparaten als de werknemer andere onbeveiligde IoT-apparaten in huis heeft. Aanvallers hebben toegang tot een bedrijfsnetwerk via een smart-apparaat dat is verbonden met een ander apparaat in het netwerk.

Vereist authenticatie multi-factor authenticatiebeleid is een van de beste methoden om de netwerktoegang van gebruikers te controleren. Bij het inloggen op bedrijfsaccounts die belangrijke gegevens bevatten, moeten werknemers voor verificatie zorgen.

Met privé of versleutelde Wi-Fi verbindingen openbare Wi-Fi is onaanvaardbaar voor toegang tot een zakelijk netwerk; aanvallers kunnen gemakkelijk een internetsessie afluisteren en hacken. Werknemers zouden op zijn minst een privé Wi-Fi-verbinding moeten gebruiken.

Implementeren van netwerktoegangscontrole

Netwerktoegangscontrole omvat een grondige analyse van elk bedrijfstoegangspunt. Organisaties moeten proactief zijn en zich voorbereiden op aanvallen, door voorzorgsmaatregelen te nemen op basis van de bestaande kwetsbaarheden in het netwerk. Een organisatie kan ook gedragsanalyses en machine learning implementeren in bedrijfsplatforms om een ​​inbreuk te detecteren en dienovereenkomstig te reageren. Het BYOD-beleid (Bring-Your-Own-Device) van het bedrijf helpt bedrijven het risico van het verbinden van persoonlijke apparaten met het bedrijfsnetwerk te verkleinen.

Een zero-trust benadering van netwerkbeveiliging is een van de beste manieren waarop een bedrijf de netwerktoegang kan beheren: het vereist authenticatie voor meerdere segmenten van het netwerk, niet alleen de eerste toegang. Dit verkleint het risico dat een aanvaller de perimeter van het netwerk binnendringt en vervolgens toegang heeft tot alles erin. Als voor elk account en elke applicatie ook inloggegevens nodig zijn, wordt de toegang van een aanvaller tot gevoelige informatie beperkt.

Netwerktoegangscontrole is het beste voor:

  • Grote organisaties met veel medewerkers en devices
  • Bedrijven met een groot aantal telewerkers; eindpunten verspreid over afstanden moeten worden bewaakt
  • Bedrijven die veel gevoelige informatie verwerken; Het implementeren van NAC kan hen helpen te voldoen aan compliancevoorschriften zoals GDPR en CCPA