Also neemt logistiek centrum Weltbild over

Met het logistiek centrum van Weltbild krijgt Also er een derde locatie in Duitsland bij. In de toekomst zal de distributeur verantwoordelijk zijn voor de levering van bestellingen van de in Augsburg gevestigde uitgeversgroep.

De broadliner neemt ook het logistiek centrum van uitgeverij Weltbild over. Nadat het uitgeversconcern in januari het faillissement had aangevraagd, is Droege International begin augustus toegetreden als aandeelhouder van Weltbild. Droege bezit ook 51 procent van de aandelen in Also-Holding.

So zal op de nieuwe locatie in de Fuggerstadt de logistieke diensten voor Weltbild blijven verzorgen. Dit omvat zowel warehousing als flexibel transportbeheer. Met geoptimaliseerde processen wil de distributeur Weltbild in staat stellen om sneller op de wensen van de klant te reageren en een hogere algemene impact op de markt te bereiken. De efficiëntie moet worden verhoogd door snellere doorlooptijden, langere acceptatietijden voor leveringen op de volgende dag en de bundeling van inkoopvolumes, bijvoorbeeld voor verpakkingsmateriaal.

Mobiliteitscentrum

Volgens de distributeur moet Augsburg ook het “mobiliteitshart” worden voor alle logistieke activiteiten op het gebied van de groeiende tablet- en smartphonemarkt. Het nieuwe “Also Mobility Centre” zal aldus de reeds volledig benutte capaciteiten op het gebied van kleine onderdelen uitbreiden.

So wil het huidige personeelsbestand van het logistieke centrum, dat zo’n 500 mensen telt, overnemen. De groep hoopt na de integratie van de afdeling logistieke diensten een omzet van 50 miljoen euro te behalen. De afronding van de aankoop is afhankelijk van de goedkeuring van de kartelautoriteiten.

De broadliner heeft nu met Osnabrück, Straubing en Augsburg naast het hoofdkantoor in Soest in totaal drie locaties.