EMC neemt Fastscale Technology en Kazeon Systems over

EMC neemt twee bedrijven tegelijk over. Met Fastscale Technology breidt de fabrikant zijn Ionix-portfolio uit. Kazeon Systems breidt de Source One productfamilie uit.

EMC heeft twee overnames te melden: Het ene is dat van het Californische bedrijf Fastscale Technology, het andere dat van Kazeon Systems. Met Fastscale Technology breidt de opslagfabrikant zijn Ionix-portfolio uit met oplossingen voor het beheer van private cloud-infrastructuren.

Daarnaast is een overnameovereenkomst getekend met Kazeon. De overname van het softwarebedrijf zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2009 worden afgerond. Het is de bedoeling Kazeon tegen die tijd te integreren in de divisie Content Management en Archivering. De producten van Kazeon zijn een aanvulling op de Source One-familie. Dit zal geïntegreerde en modulaire eDiscovery mogelijk maken, evenals archivering en compliance.

Ruchten over joint venture

Daarnaast bericht de “Wall Street Journal”, verwijzend naar “kringen die bekend zijn met de plannen”, over een mogelijke joint venture tussen Cisco en EMC. De gezamenlijke deelneming is erop gericht IT-diensten aan te bieden rond de installatie van hun producten in datacentra van grote ondernemingen.