Tech Data distribueert Cisco Meraki Go WLAN-oplossing

Als gevolg van een Europa-brede distributieovereenkomst zijn twee modellen van de Meraki access points nu verkrijgbaar via Tech Data. De oplossingen bieden betrouwbare WLAN-toegang aan bedrijven met minder dan 50 werknemers.

Volgens de fabrikant zijn de Meraki Go access points met name geschikt voor kleine bedrijven die behoefte hebben aan snelle, veilige en betrouwbare WLAN-toegang. Verkooppartners hebben direct toegang tot de Meraki Go Access Points, die worden verkocht via het online platform InTouch.

Jörg Richter, directeur van de Cisco Business Unit van Tech Data, legt uit: “Kleine bedrijven hebben WLAN-oplossingen nodig die hoge prestaties en betrouwbaarheid bieden, evenals beveiliging en veelzijdigheid, zodat werknemers en gasten veilig en efficiënt toegang kunnen krijgen tot WLAN-netwerken.”

Er is keuze uit twee Meraki Go Access Points – voor binnen- en buitengebruik – en een app voor configuratie en beheer op elk apparaat. Er kunnen maximaal vier draadloze netwerken worden opgezet, bijvoorbeeld voor management, personeel en gasten. Om het bereik te vergroten, kunnen de toegangspunten ook samen worden gebruikt.

“Wij bieden een verscheidenheid aan relevant verkoop- en marketingmateriaal aan distributiepartners die bijvoorbeeld zelfstandige cafés en bars, kleinere hotels of pensions, winkels en kleine kantoren tot hun klanten rekenen,” zegt Richter.