Infineon CEO Bauer stapt op

Een wijziging in het topmanagement is aanstaande bij Infineon. Peter Bauer, CEO sinds 2008, treedt op eigen verzoek terug uit zijn functie.

Met ingang van 1 oktober verlaat de langjarige CEO van Infineon, Peter Bauer, het bedrijf. Gezondheidsredenen dwingen Bauer om deze stap te nemen. Hij zegt dat een osteoporose-aandoening onlangs zodanig is verergerd dat hij de functie van CEO moet opgeven. “De Raad van Commissarissen betreurt het dat Peter Bauer om gezondheidsredenen zijn functie neerlegt, maar toont tegelijkertijd volledig begrip en groot respect voor de zeer persoonlijke beweegredenen achter zijn besluit,” zo maakte de raad bekend.

Wolfgang Mayrhuber, voorzitter van de Raad van Commissarissen, voegde hieraan toe dat Bauer ervoor had gezorgd dat Infineon vandaag de dag stabiel en winstgevend is en over aantrekkelijke producten en moderne productiefaciliteiten beschikt.

Bauers opvolger is Dr. Reinhard Ploss, die in de Raad van Bestuur verantwoordelijk was voor Productie, Ontwikkeling, Technologie en Human Resources. Ploss is al meer dan 25 jaar bij het bedrijf. Nadat hij leidinggevende functies in ontwikkeling en productie had bekleed, legde hij als hoofd van de automobiel- en industriƫle divisies de basis voor het grootste deel van de huidige omzet. |sl