Van Avaya naar 1&1 Versatel

Sinds 2012 is Walter Denk voorzitter van de raad van bestuur bij TC- en UC-specialist Avaya. Nu heeft hij een nieuwe uitdaging gezocht en gaat naar 1&1 Versatel.

Er is een directiewisseling bij de telecomprovider 1&1 Versatel. Na twee jaar aan het roer te hebben gestaan, stapt dr. Jürgen Hernichel over naar de overkoepelende organisatie United Internet. Daar wordt hij Managing Director voor de divisie Network Infrastructure Service, die verantwoordelijk is voor het glasvezelnetwerk. Zijn functie als CEO bij 1&1 Versatel zal met onmiddellijke ingang worden overgenomen door Walter Denk. Denk is afkomstig van de telecommunicatieleverancier Avaya, waar hij naast zijn functie als voorzitter van de raad van bestuur sinds iets minder dan een jaar ook verantwoordelijk is voor de wereldwijde kanaalstrategie.

Ralph Dommermuth, CEO van United Internet AG: “Walter Denk onderscheidt zich door zijn ondernemende acties en leiderschapservaring als CEO, evenals zijn langdurige ervaring in de industrie en B2B-verkoop. Met hem zullen we de sterke positie van 1&1 Versatel in de groeimarkt van glasvezel verder uitbouwen.”

Avaya is sinds gisteren aan de beurs genoteerd nadat het bedrijf vorig jaar een herstructureringsproces (Chapter 11) onderging. De schuldenlast werd met ongeveer drie miljard US dollar verminderd en een nieuwe raad van bestuur en een nieuw management werden bijeengeroepen. “Nu hebben we de flexibiliteit die we nodig hebben om te investeren in de grote en groeiende contactcenter- en unified communications-markt en zullen we onze transformatie naar een leverancier van software-, diensten- en cloudoplossingen voltooien”, aldus Jim Chirico, president en CEO van Avaya.