Wat is iOS 8?

iOS 8 is de achtste grote update voor het mobiele iOS-besturingssysteem van Apple dat draait op draagbare Apple-apparaten zoals de iPhone, iPad en iPod Touch. Apple iOS 8 werd begin juni 2014 geïntroduceerd op de Worldwide Developers Conference (WWDC) van het bedrijf, samen met OS X Yosemite, en de officiële beschikbaarheid wordt verwacht in de herfst.

Wat is er nieuw in Apple iOS 8?

Apple iOS8 bouwt voort op iOS 7 door nieuwe functies en verbeteringen toe te voegen, zoals een HealthKit voor het verenigen van toepassingen voor het volgen van gezondheid, een HomeKit voor het vereenvoudigen van huisautomatisering, iCloud-fotobibliotheek voor het delen van foto’s tussen iOS- en Mac-apparaten, mogelijkheden voor bellen via wifi, wisselgesprek ondersteuning voor FaceTime, interactieve meldingen, bewaking van het batterijgebruik van toepassingen en meer.

iOS 8 biedt ook een verzameling continuïteitsfuncties die zijn ontworpen om de ervaring tussen Mac OS X-computers met OS X Yosemite en Apple iOS 8-apparaten te verbeteren. Continuïteitsmogelijkheden zijn onder meer Shared AirDrop voor het eenvoudig verzenden van bestanden tussen Macs en iPhones of iPads in de buurt, een Instant Hotspot-functie voor het uitbreiden van Wi-Fi en internetconnectiviteit naar Macs vanaf een iPhone, ondersteuning voor het doorgeven van sms, telefoonintegratie tussen Macs en iPhones en handige overdrachten functie voor het delen van onderhanden werk documenten en andere bestanden tussen iOS-apparaten en Mac OS X-computers.