Frank Obermeier volgt Martin Kinne op

Met ingang van 14 maart 2011 wordt Frank Obermeier verantwoordelijk voor de Duitse activiteiten van HP’s Personal Systems Group (PSG). Hij kent het kanaal: zijn carrière tot nu toe omvatte functies bij fabrikanten, een distributeur en een servicebedrijf.

Frank Obermeier komt van het servicebedrijf Teleplan International, waar hij tot begin 2011 als Executive Vice President verantwoordelijk was voor de wereldwijde verkoop- en marketingorganisatie. Voordat hij bij Teleplan in dienst trad, was hij Area Vice President bij Dell, waar hij verantwoordelijk was voor de Centraal-Europese en Duitse top 500-klanten.

Obermeier heeft ook ervaring opgedaan in de telecommunicatiesector: tot 2006 was hij verkoopdirecteur voor de Duitse activiteiten en directeur klantenexploitatie voor de Europese serviceportefeuille van Avaya. Verdere stadia van zijn IT-carrière leidden via Computer 2000 en Oracle. Het begon echter bij HP toen Obermeier meer dan 18 jaar geleden een dubbele graad in bedrijfsadministratie behaalde aan de universiteit voor coöperatief onderwijs van Stuttgart.

“Met Frank Obermeier verwelkomen we een persoonlijkheid met een breed spectrum aan competenties en vele jaren ervaring in de sector in ons managementteam. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking”, aldus Volker Smid, voorzitter van de Raad van Bestuur van Hewlett-Packard GmbH.

Als nieuwe General Manager wil Obermeier zijn kennis en expertise op het gebied van services, software, hardware en channel inbrengen om samen met zijn team de PSG business verder te brengen en de positie van HP uit te bouwen.