Thorsten Köhler treedt toe tot Allied Telesis als General Sales Manager

Met de uitbreiding van het partnernetwerk wil Allied Telesis zijn marktpositie in Duitsland, Zwitserland en Midden- en Oost-Europa versterken. Daartoe heeft het bedrijf Thorsten Köhler aan boord gehaald als General Sales Manager.

Allied Telesis, leverancier van netwerkinfrastructuur, heeft Thorsten Köhler benoemd tot General Sales Manager voor Duitsland, Zwitserland en Centraal- en Oost-Europa (CEE). Köhler bekleedt ook de functie van algemeen directeur Duitsland. Hij is verantwoordelijk voor de bedrijfsontwikkeling in de landen waarvoor hij verantwoordelijk is en moet de nieuwe marktstrategie van Allied Telesis met betrekking tot de verkoop van oplossingen en projectactiviteiten implementeren. De strategie is gericht op de verkoop van bedrijfsoplossingen en zal worden uitgevoerd met partners en systeemintegratoren. Deze zullen worden ondersteund via het nieuwe partnerprogramma en portal, alsmede via marketing- en verkoopcampagnes voor eindgebruikers.

Köhler kan terugkijken op meer dan 20 jaar ervaring in IT-verkoop en kanaalbeheer bij diverse IT-bedrijven, waaronder Cisco en EMC. “Ik kijk uit naar de uitdaging om de Europese strategie van het bedrijf te implementeren en sterke relaties op te bouwen met onze channelpartners”, zegt Köhler over zijn nieuwe verantwoordelijkheden.

Thorsten Köhler heeft Christian Stangl benoemd tot Director Partner Business en Andre Grubba tot Director Pre-Sales. De twee posities bestrijken ook Duitsland, Zwitserland en CEE. Dietmar Kirsch, Directeur Verkoop & Marketing Duitsland & Zwitserland, is nog steeds verantwoordelijk voor Duitsland en Zwitserland, en Liba Schneider, Directeur Verkoop CEE, is verantwoordelijk voor de CEE-regio.